‘Wachtlijst voor bedrijven die willen bouwen in Harbrinkhoek’

De Krön te Harbrinkhoek
De Krön te Harbrinkhoek
Foto: Google Maps

Op industrieterrein de Kron in ‘dubbeldorp’ Harbrinkhoek/Mariaparochie is de laatste 10 jaar niet gebouwd. Voornaamste reden voor deze blokkering is het faillissement van een bedrijf uit Almelo, dat omliggende grond in bezit heeft.

Onlangs brachten enkele leden van de fractie Gemeentebelangen/VVD een bezoek aan de bedrijven van Sonja en Perry Kuiphuis. Beide bedrijven, Basic Cosmetics en Bar Professional, hebben de wens te groeien en zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op de Kron. “Samen met de ondernemers hebben we de mogelijkheden in kaart gebracht”, aldus raadslid Herbert Oude Luttikhuis, die namens de fractie Gemeentebelangen/VVD de kwestie rondom uitbreidingsmogelijkheden in de raad aan de orde gaat stellen.

Wachtlijst

Er zijn al jaren geen bouwmogelijkheden meer op industrieterrein de Kron. “Hierdoor wordt het ondernemersklimaat in Harbrinkhoek/Mariaparochie geblokkeerd en gefrustreerd”, aldus Oude Luttikhuis. Ongeveer 3-4 jaar geleden zijn er met de gemeente besprekingen gestart om tot een oplossing te komen. Er is momenteel zelfs een wachtlijst van personen en bedrijven die op de Kron een eigen bedrijfspand willen bouwen (8 plaatselijke ondernemers) of die willen uitbreiden. “Er moet dus op korte termijn alles-op-alles gezet worden om de bedrijven en werkgelegenheid voor en in Harbrinkhoek/Mariaparochie te behouden.”

Naast de ondernemers heeft ook de werkgroep Mijn Dorp 2030 een belang bij de verkenning van de diverse uitbreidingsmogelijkheden, omdat dit – naast verbetering van leefbaarheid – volgens hen ook mogelijkheid kan bieden voor een verbeterde ontsluiting op de rondweg via de Noordegraafsingel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen