‘Extra inrit en fietspad maakt de Sportlaan in Tubbergen een stuk veiliger’

Sportlaan in Tubbergen
Sportlaan in Tubbergen
Foto: Google Maps

Het lijkt op de eerste oogopslag een rustig weggetje, de Sportlaan in Tubbergen. Maar sinds er 2 behoorlijke bouwwerkzaamheden aan de gang zijn, slaan ouders en aanliggende organisaties – zoals de plaatselijke voetbalclub – alarm over de verkeersveiligheid.

Aan de boomrijke laan wordt sinds enkele maanden gezwoegd om de nieuwe sporthal voor de kern Tubbergen en de uitbreiding van zorginstelling Sint Maarten te realiseren. Vrachtwagens met bijvoorbeeld bouwmateriaal rijden daarvoor af en aan. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech zei TVC’28-voorzitter Hans Hofsté al dat dit alles speciale aandacht heeft van het bestuur binnen de club.

Extra uitrit of fietspad?

Ook wat raadslid Ursula Bekhuis-Groothuis (Gemeentebelangen/VVD) betreft moeten kinderen veilig naar hun voetbal- dan wel zwemtraining of naschoolse opvang kunnen gaan, op de fiets of wandelend. Ze ziet daarom de vele verkeersbewegingen met leden ogen aan. “Het ziet er niet naar uit dat dit veel zal verminderen als de bouwwerkzaamheden klaar zijn.”

Bekhuis-Groothuis vroeg er vanavond naar tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een extra uit- of inrit te maken aan de Uelserweg en/of een extra fietspad naast de Sportlaan? Verkeersveiligheid hebben we als gemeente hoog in het vaandel. Het mag niet zo zijn dat we straks klaar zijn met de bouwwerken en dat de bereikbaarheid verre van optimaal is.”

Voorstellen

Verkeerswethouder Erik Volmerink laat weten al enkele maanden geleden in nauw contact te zijn getreden met zowel de voetbalvereniging als de 3 aangelegen zorgpartijen (Aveleijn, Sint Maarten en TriviumMeulenbeltzorg) over deze problematiek. “Over naar alle waarschijnlijkheid een paar weken verwacht ik een paar voorstellen vanuit TVC’28 over hoe we hier in de toekomst mee omgaan. Tijdens de werkzaamheden is het wat onveiliger dan normaal, daar ben ik me van bewust en mogelijk zijn bepaalde maatregelen nodig”, omschrijft Volmerink. “Het kan zijn dat er een fietspad aangelegd wordt of dat het weggetje verlegd wordt; ik wacht af waar ze mee komen.” Volgens hem is het afhankelijk van het uiteindelijke voorstel, en de aantoonbare noodzaak ervan, wie de rekening van die aanpassingen gaat betalen. Hij wijst er ook nog op dat er mogelijk een soort trimpad rondom het sportcomplex komt.

Wat een extra in- of uitrit voor de toekomstige sporthal aan de Uelserweg betreft, is wethouder Volmerink een stuk terughoudender. “Uit een onderzoek naar de verkeersbewegingen is gebleken dat er op dit moment daar geen knelpunten zijn. Laten we de nieuwe ontwikkelingen even afwachten, dan zien we wel verder. Ik sluit vanzelfsprekend niets uit, maar met de wijsheid van nu is zoiets niet nodig.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen