GB/VVD warm ontvangen bij metaalbedrijf Klaas

Foto: Gemeentebelangen/VVD

Een afvaardiging van Gemeentebelangen/VVD heeft recent Metaalbedrijf Klaas aan de Vriezenveenseweg in Geesteren bezocht.

Hier werden ze ontvangen, rondgeleid en op bevlogen wijze bijgepraat over de historie en de huidige bedrijfsopzet door oprichter Frans, Christel en Jeroen Klaas en bedrijfsleider Martin Meijer.

Historie

Frans Klaas is in 1965, naast zijn loondienstfunctie van 20 uur per week bij de technische dienst bij Ten Cate in Geesteren, gestart met een eigen bedrijfje voor kleine constructiewerken. In 1968 is hij en zijn echtgenote op de huidige locatie gaan wonen en kort daarna werd de functie in loondienst beëindigd.

In de beginjaren bestond de kernactiviteit van het bedrijf uit het herstellen van autoschade voor particulieren en bedrijven. In 1985, 1993 en 2003 werd de bedrijfshal uitgebreid. Vooral door mond op mond reclame kwam er steeds meer vraag naar de expertise van het bedrijf voor speciale oplossingen en productie voor de bewerking van metaal.

De ondernemers gaven aan dat men vanaf 2004 continue bezig is geweest om de bedrijfsruimte fors uit te breiden. Deze plannen werden steeds geblokkeerd door de gemeente. Door een gewijzigde provinciale regelgeving in combinatie met inzet van het vorige en het huidige college, kon er in 2016 toch worden begonnen met de gewenste uitbreiding.

In de zomer van 2017 werd het nieuwe bedrijfsgedeelte in gebruik genomen. Momenteel beschikt het bedrijf over een bedrijfsruimte van circa 3.500 m2. Het bedrijf is thans zeer goed geoutilleerd en ruim van opzet. Er zijn momenteel 17 medewerkers in vaste dienst die allen uit de regio afkomstig zijn.

Huidige bedrijfsopzet

Inmiddels levert Klaas al meer dan 40 jaar allerlei soorten maatoplossingen in metaalbewerking voor zowel de overheid, bedrijven als particulieren in vooral Nederland.

Het bedrijf beschikt hiervoor over moderne en veelal computergestuurde metaalbewerkingsmachines.

Men heeft in de loop der jaren een vaste klantenkring opgebouwd door kwaliteit hoog in het vaandel te houden en de gevraagde producten snel te leveren. Het bedrijf heeft geen last gehad van de afgelopen crisisjaren; sterker nog in deze jaren steeg de omzet van het bedrijf.  De ordeportefeuille is goed gevuld dit ondanks het feit dat men geen bedrijfsreclame maakt.

Gemeentebelangen/VVD dankt deze ondernemers uit Geesteren voor de vrijgemaakte tijd en de inkijk in het bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen