CDA zet de eindsprint in met een kernentocht

Het was afgelopen zaterdag niet te missen: de groene CDA-’trein’ die een ronde reed door de dorpen in de gemeente Tubbergen.

Aan de buitenkant was het vehikel te herkennen aan de posters van lijsttrekker Roy de Witte. In het treintje zaten hijzelf, kandidaat- raadsleden en bestuursleden van CDA Tubbergen, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en de Provinciale Statenleden Moniek Kleinsman (Albergen) en Bouwien Rutten (Agelo).

De CDA-ers grepen de vrije dag voor de gemeenteraadsverkiezingen aan om nogmaals in gesprek met inwoners te gaan én om een aantal lopende of gerealiseerde projecten van de afgelopen 4 jaar te bezoeken: nieuwbouwprojecten in Tubbergen, Vasse, Geesteren en op het knooperf in Langeveen. In Reutum werd het kunstgrasveld en het ontmoet- en beweegplein bezocht.

Multifunctionele Accommodatie Albergen

In Albergen bezocht het CDA de Multifunctionele Accommodatie Albergen (MFA). Ze werden ontvangen door Gilbert Leemhuis (Stichting Weemselerveld) en Frank Oude Breuil (Stichting MFA).

Leemhuis lichtte het door de stichting gerealiseerde project recreatiesteiger toe en het huidige project waarbij er een speelveld wordt gerealiseerd. De stichting heeft hierbij goed contact met Jan Busscher, contactpersoon openbare ruimte (COR) van de gemeente Tubbergen.

Rondom het MFA-gebouw waren, ondanks het gure weer, vele vrijwilligers bezig met de aanleg van een belevenispad met klim- en klauterheuvel. Oude Breuil lichtte het plan toe en gaf de CDA-ers ook wat stof tot nadenken mee: o.a. voor wat betreft de (in verhouding tot de exploitatie) zeer hoge WOZ-aanslag die de stichting elk jaar ontvangt. CDA-ers Wim Weerink en Hilde Berning-Everlo gaven aan dat ze dit signaal vaker hebben ontvangen en dat ze al eens onderzocht hebben of het mogelijk is om de OZB te verlagen voor verenigingen en stichtingen. Dit blijkt volgens hen echter landelijke regelgeving te zijn waar je als gemeente niet makkelijk vanaf kunt wijken. Ook voor Pieter Omtzigt kwam deze oproep voor lagere OZB niet voor het eerst ter ore. Er werd afgesproken om gezamenlijk de mogelijkheden verder te verkennen.

Tot slot kwam afvalscheiding aan bod. Stichting MFA zou graag, net als huishoudens, haar afval gescheiden aanbieden en zodoende bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen én om te besparen op de kosten. Ook deze wens is vaker gehoord bij andere maatschappelijke organisaties en is eerder al tijdens raadsvergaderingen aangekaart door o.m. het CDA. Ook hier blijkt regelgeving lastiger dan in eerste instantie gedacht. CDA Tubbergen wil dat maatschappelijke organisaties, net als huishoudens, de mogelijkheid krijgen om hun afval gescheiden aan te bieden.

Voetbalvereniging MVV’29

In ‘dubbeldorp’ Harbrinkhoek-Mariaparochie werd een bezoek gebracht aan voetbalvereniging MVV’29. De CDA-ers werden ontvangen door bestuurslid Ruud Peters.

Peters lichtte toe wat er de afgelopen jaren is gerealiseerd en welke uitdagingen en kansen het bestuur ziet voor de club. De kandidaat-raadsleden Karin Reinerink (Mariaparochie) en Jasper Oude Vrielink (Harbrinkhoek) namen de boodschap van Peters ter harte.

Afsluiting

In Manderveen, de woonplaats van lijsttrekker Roy de Witte, werd de kernentocht afgesloten. Zowel de dag als de afgelopen 4 jaren werden kort geëvalueerd. De Witte: “Het was een fantastische dag, waarbij we slechts een aantal voorbeelden hebben gezien van wat er de afgelopen 4 jaren is gerealiseerd in de dorpen. Zo is er bijvoorbeeld in elke kern gebouwd voor jongeren en ouderen, zijn we gestart met Mijn Dorp 2030 en zijn inwoners veel meer betrokken bij initiatieven in hun eigen omgeving. We zijn echter nog lang niet klaar. Ik heb er vertrouwen én zin in om de komende jaren samen nieuwe uitdagingen op te pakken en resultaten te bereiken voor, door en met onze inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Samen Doen! is het motto van het CDA Tubbergen en toepasselijker dan ooit.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen