Afscheid raadsleden, lintje voor Herbert Oude Luttikhuis en Tonny Busscher

Foto: Gemeente Tubbergen

Voor de allerlaatste keer kwam de huidige gemeenteraad van Tubbergen vanavond bij elkaar.

Op de agenda stond één vergaderpunt: het afscheid van de raadsleden die in de nieuwe periode niet meer terug zullen komen. Warme woorden van dank werden gesproken. Niet alleen voor de scheidende, maar voor de voltallige raad, die zich de afgelopen vier jaar heeft ingezet voor de gemeente Tubbergen.

De verkiezingen waren ‘hot news’ in de afgelopen weken. Het ging daarbij vooral over standpunten en stemmen, maar vrijwel niets over wat het raadslidmaatschap nu precies inhoudt. De gemeenteraad bepaalt het beleid van de gemeente op de belangrijkste punten. De raadsleden controleren of het college van burgemeester en wethouders het beleid goed uitvoert en houdt zich bezig met de begroting en het jaarverslag. De leden van de raad dienen tevens direct contact te hebben met inwoners. Een omvangrijk takenpakket dat door veel raadsleden wordt uitgevoerd naast werk, gezin, sociaal leven en hobby’s.

Afscheid

Van de raadsleden Tonny Busscher (CDA), Jennie Aalderink-Büter(CDA), Ronny Booijink (CDA), Bas Olde Hampsink (CDA), Ellen Veenhuis-Sonder (CDA), Ans Detert Oude Weme-Oude Rengerink (Gemeentebelangen/VVD), Herman Lentferink (Gemeentebelangen/VVD), Huub Plegt (Gemeentebelangen/VVD) en Herbert Oude Luttikhuis (Gemeentebelangen/VVD) werd afscheid genomen.

Burgemeester Haverkamp sprak haar waardering uit aan de raad. “Door uw constructieve houding in onze raad zorgt u voor nabijheid van de politiek bij de inwoners. Dat er vertrouwen kan zijn tussen inwoners en gemeente. Bij mijn installatiespeech heb ik benadrukt hoe belangrijk het is om niet alleen vanuit het hoofd en de handen te werken maar vooral het hart hierbij te betrekken. En dat is juist wat u de afgelopen vier jaar hebt gedaan, met hart en ziel hebt u zich alle 19 ingezet voor onze samenleving. En het was mij een eer om de afgelopen 15 maanden uw voorzitter te mogen zijn.”

Koninklijke onderscheidingen

Tonny Busscher en Herbert Oude Luttikhuis hebben zich beiden 12 jaar lang ingezet voor de gemeenteraad en ontvingen hiervoor een Koninklijke Onderscheiding.

Geplaatst door Gemeente Tubbergen op dinsdag 27 maart 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen