Landbouwmechanisatiebedrijf Niemeijer breidt uit middels KGO-investering

Landbouwmechanisatiebedrijf Niemeijer in Langeveen
Landbouwmechanisatiebedrijf Niemeijer in Langeveen
Foto: Google Maps

De familieonderneming Niemeijer, gelegen aan de Hardenbergerweg tussen Geesteren en Langeveen, wil de bedrijfsbebouwing vergroten en deels aanpassen.

Met de uitbreiding en aanpassing van de bedrijfsgebouwen en het verplaatsen van een deel van het bedrijfsperceel is de continuïteit van het bedrijf geborgd, hoopt het bedrijf dat werkruimtes efficiënter ingericht en gebruikt kunnen worden. Dit om onveilige situaties zoveel mogelijk te voorkomen, zo blijkt uit de aanvraag.

Uitbreiding

Het concrete voornemen bestaat uit het verplaatsen van een deel van het bedrijfsperceel, de sloop van 2 bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van circa 238 m2 en de uitbreiding van de bestaande loods/werkplaats met 791 m2.

De netto-toevoeging aan oppervlakte bedrijfsbebouwing bedraagt 553 m2 (791 m2 – 238 m2).

Investering in Langeveen

Omdat het omliggende landschap zich kenmerkt door openheid wordt het vanuit landschappelijk oogpunt ongewenst gevonden om naast de reguliere erfinrichting aanvullende landschapsmaatregelen in de omgeving van het bedrijfsperceel te treffen. Om deze reden is ervoor gekozen om de KGO-bijdrage te storten in het KGO-fonds waarbij de bijdrage voor een periode van 2 jaar na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan blijft gereserveerd voor de volgende projecten/doelen:

  1. 20% kan worden ingezet voor de renovatie van de kleedkamers en/of het clubgebouw van voetbalvereniging VV Langeveen. Indien de voetbalvereniging gebruik wenst te maken van dit gereserveerde bedrag kan de vereniging een verzoek tot uitbetaling doen bij de gemeente. Hierbij zal wel sprake moeten zijn van een concreet bouwplan waarvoor op het moment van het verzoek tot uitbetaling een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is verleend;
  2. 80% kan worden ingezet voor initiatieven in of rondom Langeveen die bijdragen aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Initiatieven die aanspraak wensen te maken op het gereserveerde bedrag of een deel van het gereserveerde bedrag kunnen hiertoe een verzoek tot uitbetaling doen bij de gemeente.

Voorstel

Het ontwerpbestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

De gemeenteraad zal zich spoedig buigen over het collegevoorstel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen