Werkbezoek van team CDA aan centrum Geesteren

Een vertegenwoordiging van CDA Tubbergen heeft een werkbezoek gebracht aan de St. Aloysiusschool in Geesteren.

Directeur Gerard van der Kuil heette de CDA’ers van harte welkom. Tijdens het gesprek werden er vele onderwerpen besproken van het basisonderwijs: de nieuwe ontwikkelingen, digitaal werken, de visie van de school en de nieuwbouw.

Wat het laatste onderwerp betreft spelen vele facetten een rol: verkeersveiligheid, verbinding met sociale aspecten en het mogelijk participeren van verschillende partijen. De directeur gaf daarom aan dat het goed is dat hier een onderzoek naar komt, zodat er zorgvuldig een overweging wordt gemaakt omtrent de locatie. Na de rondleiding door de school werd duidelijk dat vernieuwing geen overbodige luxe is, aldus de CDA-team.

Ontmoeting

Na het bezoek aan de basisschool werd de Ontmoeting (de voormalige bibliotheek) aangedaan. Naast ruimte voor het uitlenen van boeken is hier ruimte gecreëerd voor ontmoeting voor dorpsgenoten, het bedrijf Linneman bouwadviezen, thuiszorgorganisatie Maartje en de schoolbibliotheek. Door de vrijwilligers Ria Paus en Lidwien Olimulder werd uitleg gegeven over de stand van zaken en de toekomstvisie. Er staan nog veel activiteiten op het programma, waaronder het gezamenlijk koken hetgeen in het najaar opgestart gaat worden. Mede door de vele vrijwillige hulp en de verhuur van enkele ruimtes is het mogelijk om de invulling van het gebouw financieel rond te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen