Evenementencoördinator organiseert brainstormsessie

Kirsten Meijer wil binnenkort een eerste aanzet geven aan het laten samenwerken van toeristische/ recreatieve ondernemers en sportverenigingen. “Een aantal ondernemers heeft al belangstelling getoond, net als de SSRT, zwembad De Vlaskoel en het bestuur van TVC’28. Ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld ook de besturen van tennisvereniging De Acehof, Wielertoerclub Tubbergen (WTC) en klootschietverenigingen willen aanhaken. Maar ik denk ook aan belanghebbenden op het gebied van natuur, landschap, evenementen, routes etc.”Sport en (sport)evenementen leveren een belangrijke bijdrage aan de plaatselijke economie en het imago van de plaats waar ze worden georganiseerd. “Maar veel kansen worden nog onvoldoende benut”, vertelt Meijer. “Door een betere samenwerking tussen de organisatoren van (sport)evenementen, de lokale overheid en het toeristisch-recreatief bedrijfsleven valt nog veel winst te boeken. Het organiseren van sportevenementen zoals het CSI in Geesteren kan een flinke impuls geven aan de lokale en regionale economie. Grote, maar ook kleinschalige sportevenementen kunnen verder bijdragen aan het ontwikkelen van een sterk en positief imago van Tubbergen. Een sterk imago kan ertoe leiden dat er niet alleen sprake is van een incidentele opleving, maar dat positieve economische en sociaal-maatschappelijke impulsen juist ook op langere termijn effect sorteren. Om dat te realiseren is het van belang dat de betrokken partijen de handen ineen slaan. Naar mijn mening bieden combinaties van sport, toerisme en recreatie volop kansen, maar weten de partijen in Tubbergen elkaar nog niet altijd goed te vinden.”

Saxion Kenniscentrum Hospitality
Het is vaak lastig om een gezamenlijk idee om te zetten naar een concreet plan. Vanuit de PMPC-subsidieregeling wil provincie Overijssel, in samenwerking met Saxion Kenniscentrum Hospitality, helpen bij de ontwikkeling en realisatie van de productideeën. Daarom wordt de brainstormsessie in samenwerking met hogeschool Saxion georganiseerd. Het doel is o.a. dat er gewerkt wordt aan de versterking van het innovatieve vermogen van spelers in het veld van toerisme en recreatie. Daarbij staat praktijkgericht onderzoek centraal. Om een groei in de vrijetijdseconomie te realiseren, is het noodzakelijk inzicht te hebben in de kenmerken, motieven, wensen en ervaringen van de bezoekers.

Aanmelden
“Heeft u belangstelling en interesse om mee te denken? Noteert u dan alvast dinsdag 5 november 2013 in uw agenda! De bijeenkomst begint om 15.00 uur bij Droste’s Dineren en Logeren in Tubbergen. Omstreeks 17.00 uur sluiten we de middag af met een drankje.” Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan: [email protected]. “Ik hoop in ieder geval op veel inspiratie!” Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Kirsten Meijer, evenementencoördinator VVV/gemeente Tubbergen, via tel. 06-30633084.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen