‘Manderveen laat men links liggen’

Een buitenwijk van Tubbergen, meer is Manderveen niet. Dat stelden de lokale dorpsraad en Gerard Reinerink, eigenaar van het in Manderveen gevestigde Reinerink Bloemen & Planten, vanochtend tijdens een werkbezoek van CDA Tubbergen aan het dorp. “Laat ze dan ook maar het voetbalveldje waar zoveel over te doen is, naar Manderveen brengen. Hier is ruimte en de behoefte aan dat soort voorzieningen”, zei laatstgenoemde onomwonden.Het werkbezoek begon op de fiets, vanaf startplaats rotonde Denekamperweg/Manderveenseweg. Volgens de dorpsraad is het een echte sluiproute naar Tubbergen en verder. In het dorp zelf is helemaal geen belemmering voor vrachtverkeer, ook niet op de kruising nabij de school. Marian de Boer: “Er geldt hier een maximumsnelheid van 60 km/u, iets waar men zich vaak niet aan houdt. Gelukkig is er nog nooit iets ernstigs gebeurt. Maar waarom kan er bijvoorbeeld parallel aan de Kloosteresweg en langs de Denekamperweg in Vasse wel een fietspad komen, terwijl hier ook veel fietsers gebruik van maken? Het wordt daarnaast niet alleen door fietsende jeugd van en naar St. Canisius gebruikt, maar ook door kinderen die in het buitengebied wonen. Manderveen laat men steeds links liggen, zo lijkt het wel.”

Aanstaande maandag zal de CDA-fractie een motie inbrengen als vervolg op een motie van het uit Manderveen afkomstige GB/VVD-fractielid Paul Hannink. “Deze oproep aan het college om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een fietspad heeft nu 3 jaar op de plank gelegen en er wordt maar niets mee gedaan”, aldus Roy de Witte (CDA).

k578xazoo6bkrmsmlxjvi5rpc

Onbereikbaar
Bij Reinerink kregen de CDA-leden een rondleiding en uitleg over de (ontstaans)geschiedenis van het bedrijf. De eigenaar was kritisch over de mate van voorzieningen in het dorp. “Waarom hebben we die AED’s en NL Alerts eigenlijk? We ontvangen toch geen oproep. Ik heb zelf meegemaakt dat mijn zoon binnenstormde bij de voetbal en zei dat er iemand aan het doodgaan was. Het is goedgekomen, diegene leeft nog, maar ik bedoel maar. Ook zo’n maandelijkse waarschuwingssirene hebben we niet, horen we dus ook niet mocht er iets zijn.” De Witte ging ook in op de slecht mobiele bereikbaarheid. “Er zijn 3 gesprekken geweest met KPN, maar het blijft gewoon een heikel punt. Zij kijken uiteraard naar de hoeveelheid mensen die hier wonen en er gebruik van kunnen maken. Een bedrijfseconomische afweging dus. Heel begrijpelijk. Aan de andere kant hebben ze gewoon een maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

rvd77yd7tkefiti1bsu92vif0

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen