Gedwongen vertrek van beheerder Erve Kampboer

Foto:

Binnenkort zal beheerder Gerard Feddema afscheid moeten nemen van dorpshuis Erve Kampboer te Geesteren. Op zijn eigen verzoek is in overleg met het stichtingsbestuur een beëindigingsovereenkomst opgesteld en deze is door beide partijen ondertekend.

De stichting en de beheerder komen tot deze stap door het terugvallen van structurele huurinkomsten en het wegvallen van een gemeentelijke subsidie. Hierdoor is het niet langer mogelijk om een full-time beheerder aan te stellen.
Om het dorpshuis toch in stand te kunnen houden, ziet het stichtingsbestuur zich genoodzaakt Erve Kampboer op een andere wijze te exploiteren. “We hopen dan ook dat mensen het belang van ons dorpshuis in blijven zien en bereid zijn vrijwillig wat werkzaamheden, samen met ons te verrichten. We zullen dit gaan coördineren met een vrijwilligerscoördinator.” De aankomende maand zal hier nader invulling aan worden gegeven.
Roep om vrijwilligers
Het stichtingsbestuur doet een beroep op de bevolking van Geesteren om zich aan te melden als vrijwilliger voor incidentele werkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn ondersteuning bij vergaderingen en ondersteuning bij de vaste activiteiten die bij Erve Kampboer plaats vinden, zoals de Harmonicadag en Palmpasenoptocht. “Daarnaast zoeken wij vrijwilligers die structurele werkzaamheden willen verrichten. Te denken valt hierbij aan bardiensten draaien, schoonmaak werkzaamheden. Alle hulp is welkom. Wanneer iemand bereid is wekelijks werkzaamheden te verrichten, kan daar in overleg een vrijwilligersvergoeding tegenover staan.”
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via secretaris Anke Vink ([email protected] of tel. 06-54792054)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen