Tubbergenaar wint afstudeerprijs en bijpassend geldbedrag

Foto:

De beste eindscriptie van de regio Oost, gericht op de bouwsector. Juriën Leferink uit Tubbergen kreeg gistermiddag, samen met zijn Ootmarsumse mede-student Pascal Storck, te horen dat zij hiervoor dit jaar de beste papieren bleken te hebben. Naast eeuwige roem is aan deze hoofdprijs ook het lieve sommetje van €1.500 verbonden.

Woensdagmiddag 16 juli reikte Henk Pluimers, bestuurslid van Bouwend Nederland (Regio Oost) en directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo, de afstudeerprijs 2014 en een geldbedrag van €1.500 uit aan winnaars Juriën Leferink en Pascal Storck van hogeschool Saxion.
Afgestudeerd, maar nog niet klaar
Ongeveer een week nadat Leferink en Storck hun afstudeeropdracht op school hadden gepresenteerd en zij daarvoor met een 8 werden beloond, kregen ze een telefoontje van een docent met de vraag of zij hun scriptie ook nog zouden willen presenteren aan het regiobestuur van Bouwend Nederland, om zodoende kans te maken op de afstudeerprijs. Storck: “Ik moet toegeven dat we dit in eerste instantie nog niet zo zaten zitten, omdat we in principe klaar waren met de opleiding. Later toch samen besproken dit een eenmalige kans was, en we deze niet konden laten lopen. Op 2 juli hebben we onze scriptie toen gepresenteerd aan het regiobestuur in Apeldoorn.”
Lovende woorden jury
Het afstudeeronderzoek van de 2 studenten met de naam ‘Onderzoek reconstructie Deldenerstraat’ , dat in opdracht van gemeente Hengelo is uitgevoerd, levert volgens de jury een belangrijke bijdrage aan de bouwsector. Deze kwam dan ook unaniem tot de slotsom dat beide de afstudeerprijs 2014 hebben gewonnen. “Deze jongens hebben de theorie toepasbaar gemaakt en het nodige werk verzet. Ze hebben zich zeer goed verdiept in de materie en een vertaalslag gemaakt naar praktijk. Tevens is er de nodige creativiteit toegepast en goed geluisterd naar de opdrachtgever. Pascal en Juriën kwamen beide erg goed over tijdens hun presentatie en hebben de juiste houding en communicatieve vaardigheden die wij als werkgevers verwachten.”
Afstudeerprijs
De brancheorganisatie Bouwend Nederland (Regio Oost) reikt de afstudeerprijs elk jaar uit aan jonge talenten die door hun afstudeeropdracht een bijdrage leveren aan het door ontwikkelen van de uitvoerende bouw.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen