Haasewinkel, een begrip voor de toekomst

Foto:

Al vele tientallen jaren is Haasewinkel Oogmode en Optometrie een begrip in Tubbergen. De winkel heeft in de loop der jaren de nodige cosmetische veranderingen ondergaan. Ooit begonnen in de Grotestraat ter hoogte van ’t Oale Roadhoes en nu al sinds jaren gevestigd op de hoek van de Grotestraat met de Almeloseweg in het hartje van Tubbergen.Eén ding is echter in al die jaren nooit veranderd. De winkel staat sinds haar oprichting onder de bezielende leiding van de familie Haasewinkel. Op dit moment heeft dochter Kitty Brown-Haasewinkel de leiding in handen. Zij heeft een paar jaar geleden de zaak van haar broer, Frank, overgenomen.

“Frank had zich gespecialiseerd in hooroplossingen en besloten dit verder zelfstandig uit te bouwen”, aldus Kitty. “Ik ben toen eigenaar geworden van Haasewinkel Oogmode en Optometrie. Over de zaak heb ik mijn eigen ideeën en een eigen visie. Deze zijn we de afgelopen jaren steeds meer gaan uitdragen door, onder andere, een nieuwe huisstijl en uitstraling. Ook hebben we sinds dit jaar een geheel nieuw lenzenconcept dat erg goed aanslaat.”

Afgelopen woensdag werd bekend dat het bedrijf van haar broer Frank, Jahoor!, failliet is verklaard. “Doordat de zorgverzekeraars steeds meer contracten afsloten met de grote hoorketens, kwamen de prijzen steeds meer onder druk te staan. Ook de vele veranderingen in de basisvergoedingen en met name het schrappen van de vergoeding voor hoorstoestellen hebben de zaken geen goed gedaan. Een faillissement was uiteindelijk onontkoombaar”, verklaart Frank Haasewinkel. “Gelukkig kunnen de winkels openblijven en zijn er gesprekken gaande over een eventuele doorstart. Hierdoor kunnen we nog steeds de service blijven leveren die men van ons gewend is.”

In reactie op het faillissement van Jahoor! Hoorprofessionals laat Kitty weten: “Het is erg vervelend wat Frank nu is overkomen. Dit komt erg hard aan bij iedereen, maar we zijn er van overtuigd dat het weer goed komt. Met Haasewinkel Oogmode gaat het gelukkig uitstekend en wij zien de toekomst met het volle vertrouwen tegemoet! Wij blijven onszelf uitdagen en gaan tot het uiterste om onze klanten van dienst te zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen