Rabobanken gaan fuseren tot Rabobank Noord en West Twente

Rabobank Noord Twente en Rabobank West Twente fuseren op 1 maart 2015. De ledenraden van beide banken stemden gisteren in met het fusievoorstel. De fusie heeft geen gevolgen voor het aantal kantoren of geldautomaten.

De naam van de nieuwe bank is Rabobank Noord en West Twente. De bank heeft kantoren in Almelo, Geesteren, Holten, Markelo, Nijverdal, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop en Wierden.
Geldautomaten van Rabobank Noord en West Twente zijn op 35 locaties in de regio te vinden. Daarnaast beschikt de bank over lokale contactcenters met ruime openingstijden en kunnen klanten 24 uur per dag bankzaken regelen via de website of mobiele app.
Organisatie
Het directieteam van de nieuwe bank wordt gevormd door directievoorzitter Erik Jutstra, directeur bedrijfsmanagement Pieke de Zwart, directeur bedrijven Inge Zwijnenberg en directeur particulieren Gerard Kok. Directievoorzitter Erik Jutstra: “Na de fusie ontstaat een krachtige bank die beter kan inspelen op de maatschappelijke veranderingen en economische uitdagingen. Bovendien hebben we na de fusie voldoende omvang om ook in de toekomst onze dienstverlening te waarborgen, zodat we in de wensen en behoeften van onze klanten kunnen blijven voorzien.”
Redenen samensmelting
De aanleiding voor deze fusie is meerledig. Steeds meer mensen regelen hun dagelijkse bankzaken zelf via internet of de mobiele app. “De mogelijkheden hiervoor vergroten en verbeteren we continu”, aldus Jutstra. Voor banken als de Rabobank betekent dit onder meer dat er steeds minder medewerkers nodig zijn voor ondersteuning van de klant bij eenvoudige bankzaken, waardoor de kwetsbaarheid voor afdelingen toeneemt. Daarnaast heeft de bank te maken met strengere eisen vanuit wet- en regelgeving en staat het verdienmodel onder druk door maatschappelijke ontwikkelingen. Justra: “Dit heeft ons, met het oog op de toekomst, doen besluiten over te gaan tot fusie. Een grotere bank kan op verantwoorde wijze investeren in de toekomst en beter voldoen aan de toegenomen eisen op het gebied van klantbediening en wet- en regelgeving. Door de schaalvergroting kunnen we daarnaast beter inspelen op maatschappelijke veranderingen en economische uitdagingen. Bovendien hebben we na de fusie voldoende omvang om ook in de toekomst lokaal gespecialiseerde dienstverlening te waarborgen en in de wensen en behoeften van onze klanten te kunnen blijven voorzien.”
Meer informatie
Voor meer informatie over de fusie kan contact worden gezocht via 0546-838800 of [email protected].