Geesteren presenteert conceptplan Mijn Geesteren 2030

Foto: Bernard Knuif

Geesteren is voortvarend aan de slag gegaan met Mijn Geesteren 2030. Tijdens de jaarlijkse informatieavond van Stichting Dorpsbelang Geesteren op woensdag 29 maart zal het plan ‘Mijn Geesteren 2030’ worden gepresenteerd.

Een jaar geleden waren zo’n 30 inwoners van Geesteren bereid de uitdaging aan te gaan.

In een tweetal sessies ging men gezamenlijk de diepte in waarbij onder andere het DNA van het dorp werd vastgesteld en Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel de Geesternaren informeerde over alle mogelijke data en trends zoals die beschikbaar zijn over Geesteren.

Dit resulteerde in vijf werkgroepen die zich bezig houden met Sport en Verbinden, Voorzieningen, Lokale Economie en Werkgelegenheid, Verkeer Planologie en Woningbouw en de werkgroep Zorg.

Onder leiding van enthousiaste voorzitters is gediscussieerd en nagedacht. Uiteindelijke zijn er vijf plannen uitgewerkt, die aan elkaar gerelateerd zijn. Deze plannen zijn ook gepresenteerd tijdens de evaluatiebijeenkomst in januari voor raads- en commissieleden die op 6 februari werd gehouden.

De voorzitters hebben gezamenlijk besloten de plannen te laten bundelen in een flyer, een boekje en een presentatie. Ook wordt er een aantal visualisaties uitgewerkt.

De informatieavond is bedoeld voor heel Geesteren en wordt gehouden op 29 maart in Zaal Kottink en begint om 20:00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden