Politieberichten – Week 15

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten.

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten.

 

Donderdag 05-04-2012

Werd een sterk verwaarloosd stierkalfje aangetroffen in een aanhanger op een erf. De dierenpolitie heeft zich over het dier ontfermd. In samenwerking met de Voedsel en Warenautoriteit is het dier uit zijn lijden verlost. De eigenaar van het stierkalfje er met een waarschuwing van afgekomen.

 

Aangifte opgenomen van vermissing van een ID-kaart.

 

Werd ingebroken bij een dierenartsenpraktijk te Harbrinkhoek. Dader(s) hebben met grof geweld een raam opengebroken en zijn zo naar binnen gegaan. Er worden goederen vermist. De politie heeft deze inbraak in onderzoek. Eventuele getuigen mogen zich daar melden.

 

Werd er bij gemeld dat er bij een school vernielingen door 3 opgeschoten pubers zouden worden gepleegd. Door de politie werden geen pubers meer aangetroffen en ook geen vernielingen geconstateerd.

Vrijdag 06-04-2012

Door onbekenden werd getracht in een schuur aan de Agelerweg in Reutum in te breken. Dat lukte niet kennelijk doordat een deel van een schroevendraaier in het slot afbrak.

Op de Zenderseweg in Albergen werd van 10.02 tot 13.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Terplaatse is een snelheid toegestaan van 80  km/u en de drempelwaarde werd ingesteld op 87 km/u. Van de 1.204 passanten reden er 73 te snel. Van deze 73 ontvangen er slechts 9 een proces-verbaal in verband met het coulancebeleid van de Nederlandse politie.

 

Zaterdag 07-04-2012

De bestuurder van een personenauto verhoogde om 00.38 uur zijn rijsnelheid en probeerde er vandoor te gaan toen hij een dienstvoertuig van de politie zag rijden op de Langeveenseweg in Geesteren. Tijdens de ‘vluchtpoging’ schakelde de bestuurder de verlichting van zijn auto ook uit. Op de Gracht werd de man staande gehouden. Een op het politiebureau gehouden ademanalyse wees uit dat de man teveel alcoholhoudende drank had genuttigd. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal aangezegd.

 

Naar eerst nu bekend is geworden, werd tussen 02-04-2012 en 03-04-2012 op de Manderveenseweg in Tubbergen een lichtmast aangereden door een onbekend gebleven voertuig. Aangifte werd door of namens de eigenaar van de lichtmast gedaan.

 

Omstreeks 19.19 uur werd gemeld dat zich een eenzijdige aanrijding had voorgedaan op de Noordegraafsingel in Harbrinkhoek. De bestuurder van een bedrijfsbus was met diens auto over de kop geslagen. De bus werd totaal vernield, evenals een lichtmast en enkele verkeersborden. Na analyse bleek de bestuurder zoveel alcohol te hebben genuttigd, dat diens rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Zondag 08-04-2012

Gemeld werd dat in in een horeca-onderneming in de gemeente Tubbergen veel lawaai werd geproduceerd om 01.04 uur. De toevallig in de buurt patrouillerende agenten stelden een onderzoek in, maar hebben geen geluidsoverlast kunnen waarnemen.

 

Bij de visvijver aan de Binnenveldsweg nabij de Bachstraat in Tubbergen werd na melding een dode eend aangetroffen. De eend was verstrikt geraakt in een ijzeren draad. Na onderzoek is gebleken dat de eend door onbekenden was verstikt met een stuk ijzerdraad, afkomstig uit de afrastering van het aangrenzende pand. De ijzerdraad zat rond de hals van de eend gedraaid.

 

Tijdens surveillance zagen politiemensen dat op een terrein in Geesteren achter een pand meerdere rookwolken opstegen en brandjes woedden. Na onderzoek bleek dat de verantwoordelijke persoon afval verbrandde, waaronder plastic, hout, pvc-buizen, autovelgen, paardendekens etc. De man dacht dat dit wel kon nu er overal in de buurt ook paasvuren werden ontstoken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Door de politie werd toezicht gehouden op het Paaspop-evenement evenals op de gehouden Paasvuren. Er deden zich geen bijzonderheden voor.

 

Om 19.58 uur werd geluidsoverlast gemeld op een recreatiepark in de gemeente Tubbergen. Door de politie werd dit niet geconstateerd.

 

Maandag 09-04-2012

Om 03.59 uur werd gemeld dat een auto te water was geraakt op de Broekhuisweg in Albergen. Toen de politie terplaatse kwam, bleek een sleepbedrijf reeds doende met takelwerkzaamheden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

Om 09.16 uur werd gemeld dat een tiental motorcrossers een grasveld vernielden aan de Almeloseweg in Tubbergen. Door de politie is terplaatse ene onderzoek ingesteld en kon geen vernielingen waarnemen, mogelijk doordat het terrein erg groot was. Een aangifte van de rechthebbende zal worden afgewacht.

 

Dinsdag 10-04-2012

Op de Witteveensweg in Geesteren vond na het middaguur een aanrijding plaats tussen een tractor en een personenauto. De bestuurder van de tractor verleende geen voorrang aan de over de Vriezenveenseweg rijdende bestuurder van de personenauto. De gegevens werden onderling uitgewisseld.

 

Internetaangifte werd ontvangen betreffende vernieling van een basisschool aan de Bruno van Ommenstraat in Tubbergen. Het gebouw werd besmeurd met graffiti en er werd een vuurtje gestookt, waarbij een kunststoffen speeltoestel werd beschadigd.

 

Verschillende personen binnen de gemeente Tubbergen werden bezocht in verband met openstaande boetes.

 

Woensdag 11-04-2012

Bij een tankstation in Geesteren werd getankt zonder te betalen door de bestuurder van een blauwe VW Golf met het handelaars kenteken HA-02-03. Hiervan werd aangifte gedaan. Helaas is dit kenteken niet meer geldig. De politie is op zoek naar getuigen en anderen die hierover meer informatie hebben.

 

Een gesprek gevoerd met de ouders en hun minderjarige zoon. Deze zoon steelt geld van zijn huisgenoten. Getracht wordt om zijn gedrag te veranderen. Hiertoe wordt samengewerkt met andere instanties. Op deze manier wordt deze jongen over een langere periode in de gaten gehouden en begeleid.

 

Gevonden voorwerpen
Sleutel Peugeot in etui

Verloren voorwerpen
ID kaart