Lisan Bekhuis vrijdagavond in ‘gevecht’ TVOH

Foto:

The Battles van The voice of Holland zijn inmiddels begonnen. Lisan Bekhuis uit Geesteren komt aanstaande vrijdagavond op televisie, zo maakte ze vanochtend zelf bekend.The voice of Holland bestaat uit 4 verschillende fases: productieauditie, blind audition, The Battles en de liveprogramma’s. De productieaudities worden niet gefilmd en hier worden alleen de goede zangers geselecteerd. Bij Idols, Popstars en X Factor worden kandidaten vervolgens naar de jury gestuurd om daar auditie te doen, maar bij The voice of Holland doen zij een ‘blind audition’. Die is vergelijkbaar met de theaterrondes uit de eerder genoemde talentenjachtshows. Tijdens de blind auditions krijgen de 4 juryleden/coaches de kans om voor een zanger/duo te kiezen op basis van muzikaliteit en stem. Elk kandidaat heeft de kans om ongeveer 1 minuut lang een nummer naar keuze te zingen en als een van de juryleden/coaches besluit om de artiest in zijn of haar team te plaatsen moet het jurylid op zijn of haar eigen ‘I Want You’-knop drukken. Wanneer 2 of meer juryleden een artiest in zijn of haar team willen hebben, mag uiteindelijk de artiest zelf kiezen met welke coach hij of zij verder wil. Lisan Bekhuis heeft vorige week voor het team van Marco Borsato gekozen.

Volgende rondes
Wanneer alle kandidaten zijn geweest gaan de coaches met hun eigen artiesten de volgende ronde in. De volgende ronde zijn ‘The Battles’, waarvan de eerste aflevering afgelopen vrijdag op tv was. Elke coach heeft 2, soms 3, van zijn eigen acts aan elkaar gekoppeld die tegen elkaar moeten battelen. Dit doen ze door een gekozen nummer van de coach samen te zingen. Uit elke battle kan er slechts 1 door gaan en dat beslist de coach met zijn of haar dreamteam. Elke coach heeft namelijk zijn eigen dreamteam mogen samenstellen dat, naast de coach zelf, bestaat uit 2 personen tijdens het eerste seizoen en 1 persoon tijdens het 2e seizoen, goede vrienden en/of collega’s. De act die uiteindelijk doorgaat, krijgt een plek in de liveshows.

Na ‘The Battles’ moeten de overgebleven kandidaten zich staande houden in de liveshows. De kandidaten worden gecoacht door hun coach en zingen in overleg met de coach een gekozen nummer. Het publiek thuis kan vervolgens stemmen welke act volgens hen naar huis moet. Uiteindelijk komen dan van elke coach twee kandidaten in de sing-off die vervolgens hun nummer nog een keer moeten zingen, waarbij de coach uiteindelijk moet bepalen welke act uit zijn of haar team wordt geĆ«limineerd.

In de laatste fase van de liveshows zijn er dan nog 2 acts per coach over. Uiteindelijk bepalen de coaches samen met het publiek thuis welke act er wordt geĆ«limineerd. Zowel de coach als het publiek thuis hebben samen 50/50 weg te geven aan stemmen. Vervolgens blijft er per coach nog 1 act over die met z’n vieren de strijd aangaan in de finale. Hier wordt uiteindelijk de winnaar met behulp van televoting door het publiek thuis benoemd tot ‘The voice of Holland’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen