Kadoes ontvangt Twents Verkeersveiligheidslabel

Foto:

Vanmiddag heeft de Albergse basisschool van het Twents Verkeersveiligheidslabel ontvangen. Wethouder Jos Harmelink onthulde de bijbehorende plaquette samen met schooldirecteur Rik Sanders en deelde aan hem het certificaat uit.Basisschool Kadoes zet zich al jaren in voor een veilige schoolomgeving, verkeerseducatie en een veilige schoolroute. “Dit doen we samen met de gemeente en onze verkeersouders”, zei een trotse Sanders.

Kadoes ontving het label als eerste Tubbergse basisschool. Volgens de school is het label een erkenning voor de inzet van de verkeersouders, verkeersbrigadiers en de leerkrachten van Kadoes.

Het label
Met het Twents Verkeersveiligheidslabel krijgen scholen een onderscheidend kwaliteitskenmerk. Hiermee kunnen zij zich profileren als een verkeersveilige school. Scholen die in aanmerking komen voor het Twents Verkeersveiligheidslabel voldoen aan verschillende criteria. De school wordt onder meer beoordeeld op de verkeersveilige schoolomgeving, de betrokkenheid van de ouders en de verkeersprojecten.

Kadoes voldoet ruimschoots aan de gestelde eisen. De school beschikt over voldoende ruimte voor voetgangers en fietsers bij de ingang van de school, heeft betrokken ouders bij de oversteek en zorgt voor theoretische en praktische verkeerseducatie als structureel onderdeel van het lesprogramma. Daarnaast schenkt de school aandacht aan de veiligheid van looproutes als een docent met de kinderen op pad gaat.

verkeersveiligheidslabel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen