Geesterse student blogt zich beroemd

Foto:

Met de nuchtere onbevangenheid van zijn generatie startte Wouter Waayer een online blog: bluefiftyone.com. Een klein jaar en 20.000 bezoekers per maand verder, wordt de journalistiekstudent uit Geesteren uitgenodigd voor openingen, productpresentaties en interviews. Zijn droom? Een reisprogramma voor TV maken.

Verslavend
“Schrijven is wat ik altijd al deed”, vertelt de blogger. “Vandaar ook mijn opleiding journalistiek. Maar dat het zo hard zou gaan, had ik niet gedacht.” Voorbeelden en ideeën waren er genoeg. Waayer volgt zelf veel online bloggers, een klasgenoot is heel succesvol met haar blog Misslipgloss.nl en tijdens zijn stage bij een online aanbieder had hij al veel volgers opgebouwd. “Ik blog over wat mij boeit. Dat kan van alles zijn, een ervaring, een reis of een product. Het geeft een kick dat bezoekers dat leuk vinden om te lezen. Het is heel verslavend, ik zit constant op mijn telefoon te checken hoeveel likes ik heb.”
Hodgkin
Last van gêne heeft de schrijver niet. Zelfs tijdens zijn ziekte blogde en plogde (verhaal in foto’s) hij over wat hem bezighield. Waayer had al vijf jaar een duidelijk zichtbare ontsteking aan zijn hals. Om esthetische redenen werd een bult ter grote van een pingpongbal net voor de zomer operatief verwijderd. Bij routineonderzoek in het lab bleek het weefsel echter minder onschuldig dan gedacht. Het was een zeldzame vorm van Hodgkin en de Geesternaar moest bestraald worden. Daar werd over geblogd, wat weer een hele nieuwe lading aan het bloggen toevoegde.
Positieve reacties
Waayer over zijn ziekte: “Ik zag dat mijn moeder op het web zocht naar verhalen van anderen die zoiets hadden meegemaakt. Dat viel tegen. Wat ik heb is heel zeldzaam. Ik besloot zelf bij te dragen met mijn verhaal en kon er echt mijn ei in kwijt. Het was fijn om zoveel positieve reacties te krijgen. Ik ontving ook veel privéberichten met ontroerende verhalen. Ik had ineens een hele nieuwe groep bezoekers. Inmiddels ligt dat wel weer achter me. Ik moet elke 3 maanden op controle, maar voel me goed en ben er verder niet zo veel mee bezig.”
Master in Amsterdam
Wat de student wel bezighoudt is zijn toekomst. Zowel zijn studie als zijn blog Blue51 smaakt naar meer. De HBO-opleiding wordt volgend jaar opgevolgd door een master journalistiek in Amsterdam, inclusief verhuizing naar de hoofdstad. Waayer ziet er naar uit om zijn terrein te verleggen en er over te posten. Bloggen is nu een hobby, maar ook zijn droombaan. Dag en nacht wordt er aan gewerkt. Surfen, creëren, posten, modereren, reageren; minimaal 5 uur per dag gaat naar het bloggen.
Ik beslis
Het is deze houding die hem de bezoekers brengt, constateert ook het marketingbedrijf dat hem aan adverteerders koppelt. Regelmatig ontvangt Waayer aanbiedingen, cadeautjes of uitnodigen van bedrijven met de vraag daarover te bloggen. Een mooie zakcent en geen probleem, zolang hij maar de vrijheid behoudt te weigeren en zijn eigen mening te geven. En als het een aanbieding betreft, zet hij ook ‘advertorial’ erboven. Waayer resoluut: “Ik wil de vrijheid houden om te schrijven over wat ik zelf interessant vindt. Het is mijn blog. Ik beslis wat ik schrijf en niemand anders.”
article
125
Met de nuchtere onbevangenheid van zijn generatie startte Wouter Waayer een online blog: bluefiftyone.com. Een
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20140926/geesterse-student-blogt-zich-beroemd/
2014-09-26T13:43:19+02:00
https://tubbergen.nieuws.nl/media/sites/332/2014/09/drtkqv968uzbm51npzicy25pi-wouter-waayer.jpg
Nieuws