NL Doet ook populair in gemeente Tubbergen

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 is de landelijke actie NL Doet, 2 dagen waarop je kunt ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. In 2014 deden er maar liefst 325.000 mensen mee. Zullen we met elkaar een nieuw recordaantal creëren? Er zijn veel leuke klussen binnen onze gemeente waarvoor helpende handen nodig zijn. Hieronder willekeurig 3 klussen uitgelicht.

‘Alles mag, niets moet’

Zo gaan er weer vele vrijwilligers aan de slag bij Erve Tijhuis in Langeveen. Op zaterdag 21 maart gaat de coniferenhaag verwijderd worden en er wordt een stenen muur gemetseld op die plaats. Dat gaat een heuse belevingsmuur worden, waarin authentieke stalraampjes gemetseld worden. Ook zullen tal van oude gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen, waarmee men vroeger werkte en knappe staaltjes vakwerk afleverde, opgehangen worden. Bezoekers en de medeboeren- en boerinnen zullen genieten van de hernieuwde beleving van de boerentuin.

Op zaterdag 21 maart gaat een groepje vrijwilligers van 10.00 tot 13.00 uur aan de slag op het OosteriksErf. Er worden rustbankjes geplaatst, de omheining van het labyrint wordt gefatsoeneerd, er komt een houten fietsenrek, en er worden voorbereidingen getroffen voor de lentedag-activiteiten op zondag 22 maart. Op deze zondag kunnen de kinderen, tegen een geringe vergoeding, vogelhuisjes en Palmpasen stokken maken op het OosteriksErf, en bij watermolen Frans kunnen ze pizza’s bakken (organisatie door Landschap Overijssel). Waarschijnlijk komt er een wandeling met uitleg over (medicinale) kruiden. En herderin Mieke komt zondagmiddag met haar honden en schaapskudde naar het OosteriksErf. Daar zal zij ook een kleine demonstratie geven.

Op meerdere plekken zorgt Landschap Overijssel voor gereedschap en steunen ze het doel van deze dag; lekker buiten bezig zijn voor natuur en landschap. Er gaat een gezellige en natuurlijk aangeklede ontmoetingstuin aangelegd worden om jong en oud in Albergen samen te brengen. Daarnaast is het doel om onderling contact tussen senioren en alleenstaanden te bevorderen. Er kan dan ook een spelletje Jeu des Boules gespeeld worden. Ook gaat in Mander het onbemande bezoekerscentrum IJs en Es weer lentefris het nieuwe seizoen tegemoet. Daartoe moet een beekje weer stromend gemaakt worden, bankjes hersteld worden en de omgeving verder ingericht.

Voor nog veel meer klussen zie www.nldoet.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen