Verwarring over ‘extra vrije’ feestdag schoolkinderen

Foto: Redactie

Hebben kinderen op Goede Vrijdag nou wel of geen vrij? Leraren van de Tubberger basisschool De Wiekslag hebben ‘in de wandelgangen’ opgevangen dat sommige ouders/verzorgers daarover twijfelen.

Per abuis denken sommigen dat kinderen wel vrij zullen zijn op Goede Vrijdag. Toch is dat echt niet het geval, zo meldt De Wiekslag in een mailtje naar ouders/verzorgers. Hun kroost moet wel degelijk naar school, blijkt daaruit. “Dit is aan het begin van het schooljaar al wel gecommuniceerd, maar we merken dat het toch nog niet bij iedereen bekend is.”

De vork steekt zo in de steel doordat de mei-vakantie dit jaar 2 weken duurt, zo laat de school per ingelaste nieuwsbrief weten. Daardoor kunnen er niet nog eens extra vrije uren worden aangevraagd op alle andere feestdagen. In Nederland is Pasen voor de meeste mensen een feest geworden dat bestaat uit een paar vrije dagen en de tradities van het vele eten, speciale brunches, het bezoeken van familie en de meubelboulevards, spelletjes (zoals het ’traditionele’ eieren zoeken) of het bezoeken van een kerkdienst.

Reacties

Cookieinstellingen