‘Iedereen krijgt een glasvezelaansluiting, ook degenen zonder abonnement’

Foto: Buurtschap de Maurik

Dat de kogel door de kerk is wat de aanleg van glasvezel in het buitengebied in Tubbergen betreft, is inmiddels wel bekend. De benodigde 50%, de minimumeis van Cogas en hun partners, is gehaald en daarmee kan binnenkort de schop in de grond. Dit is echter overal het geval, ook bij bewoners die (nog) geen abonnement hebben afgesloten.

De aannemer dat de aanleg van het glasvezelnet op zich heeft genomen, GNT (Glasvezel Net Twente), start deze week met het bezoeken van buitenaf gelegen woningen om daar te kijken waar de aansluiting moet komen. “Ook als u niet gekozen heeft voor een abonnement via glasvezel, zal de aannemer bij u langskomen. Er komt namelijk bij iedereen een glasvezelaansluiting thuis. Dit om een eventuele aanmelding in de toekomst sneller te kunnen verwerken”, zo laat Cogas-initiatief Glasvezel buitenaf via een nieuwsbrief aan bewoners weten.

Graafwerkzaamheden

GNT is een samenwerkingsverband tussen BAM Infra Techniek en Van Gelder Telecom. Het bedrijf maakt een afspraak met bewoners om de benodigde kabels naar een woning te kunnen leggen. Hierbij wordt meestal ook gegraven. Alles bij elkaar zijn er zo’n 3 dagen lang werkzaamheden rondom een woning te verwachten, zo staat in de brief te lezen.

Tot 16 november aanstaande is het nog mogelijk een glasvezelabonnement af te nemen. Daarna kost het €239 voor het gereedmaken van de aansluiting. In de meeste gevallen komt de glasvezelaansluiting op dezelfde plek als de huidige telefoonaansluiting, bij nieuwe woningen vaak in de meterkast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen