Bart Freriks interim-directeur de Marke

Bart Freriks tijdens het uitoefenen van zijn hobby
Bart Freriks tijdens het uitoefenen van zijn hobby
Foto: Facebook / Bart Freriks

Basisschool de Marke in Tubbergen heeft een nieuwe directeur. Zijn naam is Bart Freriks (48). In een nieuwsbericht naar alle ouders en leerlingen stelt hij zich vandaag voor, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Hij is getrouwd met Martine Klaver en vader van 4 kinderen: Sanne (17), Koen (15), Nienke en Mark (beide 11). Freriks is woonachtig in Borne en sinds de herfstvakantie directeur op de Marke. Als zelfstandig interim-adviseur begeleid en ondersteunt hij schooldirecteuren en schoolbesturen bij het professionaliseren van de (beleids)ontwikkelingen binnen hun school.

Interim-directeur

Na het vertrek van de vorige directeur, Wil Zomer, is Bart Freriks gevraagd als interim-directeur tot het eind van het schooljaar. Deze eerste weken zal hij met name kennis maken met de mensen in en rondom de school. Het is de bedoeling om nog voor het eind van de maand in nauw overleg met het team een definitief jaarplan op te stellen, gebaseerd op het schoolplan, de verschillende externe rapporten en het bezoek van de inspectie.

Freriks is in principe altijd op maandag en donderdag de gehele dag op school aanwezig en op andere momenten in de week indien dat nodig is.

In zijn vrije tijd is hij met name druk met mijn gezin (o.a. de sportactiviteiten van zijn kinderen), voorzitter van de MR van basisschool de Wheele en D-coördinator bij de Bornse voetbalclub NEO. Ook loopt Freriks regelmatig hard, liefst lange afstanden (marathons) of over kleine onverharde paden (trails).

Afscheid van Wil Zomer

Op woensdag 4 November zal Wil Zomer direct na schooltijd (12.15 uur) aanwezig zijn op de Marke om afscheid te nemen van de kinderen en ouders van de Marke. Iedereen kan haar dan persoonlijk bedanken voor alles wat zij voor de school en voor de kinderen betekend heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen