Kerstwens van bewoners de Wiekhof gaat in vervulling

Inwoners, organisaties en ondernemers uit de gehele gemeente konden eind 2013 hun wens in de kerstboom op het Raadhuisplein in Tubbergen hangen. Daarna werd er gestemd en de kerstwens met de meeste stemmen zou €500 krijgen.

Van de 954 stemmen gingen er liefst 559 naar de kerstwens van bewoners van woon-zorghuis de Wiekhof, onderdeel van Aveleijn, in Tubbergen. Zij gaven destijds aan graag een Mariakapelletje in hun tuin te willen, om zodoende af en toe een kaarsje op te kunnen steken en een bloemetje neer te zetten voor overleden medebewoners en familieleden. Deze wens ging vanmiddag in vervulling.

“Door omstandigheden is deze zomer begonnen met het maken van het Mariakapelletje. Cor, onze vrijwilliger, maakte het ontwerp. Maar ik kwam er al snel achter dat €500 niet genoeg was om een kapel te maken. Alleen het hout kostte al bijna zoveel. Dus ben ik bedrijven in de buurt langsgegaan om te vragen of zij iets wilden sponsoren. Zo schonk Bouwmetaal het zink van het dak, al moest dit dan wel in de vrije tijd door Kelvin gemaakt worden”, zo sprak Carla ter Grote, medewerker van de Wiekhof, tot de aanwezigen. Verschillende andere bedrijven deden eveneens een duit in het zakje, die allen hartelijk werden bedankt voor hun bijdrage.

Er moest echter ook nog een Mariabeeldje komen. Daarvoor is een advertentie op Marktplaats gezet, een oproep op Facebook geplaatst en er is zelfs contact geweest met een museum in Apeldoorn. Carla: “Uiteindelijk kwam ik terecht in de buurt van Agelo. Daar vonden we ons Mariabeeld.” Een andere collega die met pensioen gaat, Mieke Kamst, schenkt het beeldje als blijvend afscheidscadeau aan de bewoners.

Reacties

gallery
26849
Inwoners, organisaties en ondernemers uit de gehele gemeente konden eind 2013 hun wens in de
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20151102/kerstwens-van-bewoners-de-wiekhof-gaat-in-vervulling/
2015-11-02T20:37:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2015/11/02202730/DSC03410.jpg
Nieuws