Parochiebestuur verbiedt optreden popband in kerk Geesteren, concert naar Manderveen

Foto: Café Steggink

De try-out van Kerst met Ballen dat in Geesteren zou plaatsvinden, verhuist naar Manderveen. Dit doordat het parochiebestuur vindt dat het concert niet past in de normen en waarden van de kerk.

De organisatie betreurt de gang van zaken en het plotse verbod, maar heeft in Peddemors te Manderveen een geschikt alternatief gevonden.

‘Past niet in onze normen en waarden’

Er werden volgens de organisatie verschillende redenen aangegeven waarom het kerstconcert geen doorgang kan vinden in de Geesterse kerk. “Wij willen via deze weg kenbaar maken dat de Locatieraad Geesteren en Café Steggink het erg jammer vinden dat dit evenement niet op deze prachtige locatie door mag gaan. In de voorbereiding hebben we in overleg met de Locatieraad Geesteren rekening gehouden met de richtlijnen van de kerk. Zo was er afgesproken dat er geen alcohol geschonken zou worden, er een algeheel rookverbod zou gelden en er geen sprake zou zijn van verbouwing aan de kerk. Ook was het van belang dat het repertoire aan zou sluiten bij het kerstfeest. ENorm, dat zijn ontstaan kent vanuit een jongerenkoor, kon zich vinden in deze richtlijnen en samen hebben we besloten om er voor te gaan.”

Afblazen geen optie

Afblazen is echter voor de organisatie geen optie. Locatieraad Geesteren, ENorm en Café Steggink hebben onderling contact gehad en hierna besloten om een alternatieve locatie te zoeken. “Daarbij zijn we uitgekomen bij Peddemors te Manderveen. Gelukkig krijgen we erg veel energie van alle positieve reacties en gaan we er alles aan doen om er zondagavond een hele bijzondere avond van te maken.” De tijden blijven gelijk. De zaal gaat open om 18.30 uur en het concert duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen