Vrijwilligers in Albergen organiseren eenvoudige vervoersdienst voor ouderen

Foto: Redactie

Senioren en alleenstaanden uit Albergen en omstreken kunnen sinds een klein jaar gebruikmaken van de tweewekelijkse Kuierstie om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement geraken. Doordat het voor sommigen van hen lastig is de hele weg te maken naar de locatie in het centrum, is besloten dat er een simpele vervoersdienst opgezet gaat worden.

Het vrijwilligersteam is zeer tevreden over het aantal bezoekers dat eens per 2 weken op de donderdagochtend komt. Niettemin zijn er altijd punten die gaandeweg nog geregeld moeten worden, zoals bijvoorbeeld het vervoer. De vrijwilligers vinden dat het geen drempel mag zijn om te voorkomen dat iemand meedoet en daarom is er een oplossing bedacht. Eén vrijwilliger rijdt een route om mensen op te halen en weer naar huis te brengen.

De kosten zijn beperkt tot €1 voor mensen binnen de bebouwde kom van Albergen en €3 voor mensen buiten de bebouwde kom. Bezoekers kunnen aangeven dat ze in principe altijd van de vervoersdienst gebruik willen maken, dan hoeven ze uitsluitend te melden wanneer ze niet meegaan. Ook kan iemand eenmalig gebruik maken van de dienst. Dit moet dan uiterlijk ’s woensdags gemeld worden. Rollators worden niet meegenomen, want hiervoor is geen plaats in de auto en er bovendien zijn deze al in het Cultuurhoes aanwezig.

Hoe de regeling precies gaat werken zal zich in de praktijk moeten uitwijzen en eventuele aanpassingen kunnen in samenspraak met de deelnemers plaatsvinden, zo laat de organisatie weten.

Kerstmarkt

Donderdag 10 december aanstaande gaat de hele groep naar de kerstmarkt bij Tuincentrum Heerdink in Geesteren. Voor vervoer wordt gezorgd. Ze vertrekken om half 10 bij het Cultuurhoes en er zijn geen extra kosten aan het uitje verbonden. Wie graag mee wil naar de kerstmarkt om tegelijkertijd kennis te maken met de Kuierstie, kan zich aanmelden bij één van onderstaande contactpersonen.

Aanmeldingen

Aanmelden voor het vervoer en de kerstmarkt kan bij Ceciel Heithuis (0546-623012), Ans ten Velde (0546-441249 of [email protected]). Bij hen is natuurlijk ook overige informatie over de Kuierstie te verkrijgen.

Reacties

Cookieinstellingen