Canisius volop in actie voor Serious Request

Foto: Canisius

Ook op scholengemeenschap Canisius zijn ze veel bezig voor het goede doel. Zo halen ze geld op voor 3FM’s Serious Request. Dit jaar zamelen ze geld in om kinderen in conflictgebieden te helpen, zodat ook zij een goede toekomst kunnen opbouwen. Dit jaar heeft een groep van 13 leerlingen en 3 teamleiders van Canisius hiervoor verschillende activiteiten georganiseerd.

“We hebben verschillende keukenacties gehad, waarbij we broodjes knakworst, puddingbroodjes en oliebollen hebben verkocht. Deze acties liepen heel erg goed, en het was leuk om aan te werken. Keukenacties doen het altijd goed qua het ophalen van geld, dit jaar is er namelijk alleen al met deze acties €575 opgehaald. Ook zijn er op de locatie Tubbergen keukenacties gehouden en hierbij is €750 opgehaald. Ook hebben we een benefietconcert georganiseerd. Dit is een avond, waarbij ouders en leerlingen kunnen genieten van mooie kunst, prachtige dans en mooie muziek. We hadden dit jaar geen denderende opkomst, maar toch was het een leuke avond. Ook was er een veiling op het benefietconcert. Hierbij konden de gasten bieden op kunst gemaakt door leerlingen en oud-leerlingen van onze school. Deze bieding ging zeer goed en sommige werken gingen er voor topprijzen uit. Uiteindelijk bleek de benefietavond ook nog een groot succes, want we hebben €399,50 opgehaald”, laat Dide Luijerink namens de leerlingen weten.

‘Op naar het Glazen Huis’

Natuurlijk werd ook het jaarlijkse kerstgala door de leerlingen aangegrepen om geld in te zamelen. Dide: “Dit is het gala waarbij de leerlingen van onze school helemaal los kunnen gaan en plezier maken. We waren bang dat er niet veel leerlingen zouden komen, omdat het vorig jaar niet zo’n groot succes was. Maar gelukkig viel dat heel erg mee. Uiteindelijk waren er nog ongeveer 350 kaartjes verkocht en was het een geweldige avond. We hadden dj Bram Weys uitgenodigd om te draaien en dit was een zeer groot succes. Het resultaat van het kerstgala was €375. Verder waren er nog verschillende sponsoren en een verloting. Dit bracht bij elkaar een bedrag van €128 op. Nu we alle acties hebben gehad, gaan we met de organisatie naar Heerlen om daar bij het Glazen Huis persoonlijk een cheque af te leveren van €2225.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen