Raadselachtige fles met brief gevonden in kerk van Geesteren

Foto: YouTube

Bij de nodige bouwwerkzaamheden aan de kerk in Geesteren is een bijzondere ‘bijvangst’ gedaan. De werklieden vonden een beugelfles met daarin een stuk papier. Het is nog een raadsel wat erop staat, wanneer het verstopt is en wie dan vervolgens verantwoordelijk is voor het achterlaten van deze mysterieuze boodschap.

Aanleiding van de werkzaamheden in en om de kerk was een veiligheidsprobleem, namelijk te weinig uitgangen in geval van nood. Er is niet gekozen voor het verwijderen van een aantal kerkbanken om zo voldoende ruimte te creĆ«ren. Wel is er een biechtstoel geofferd, aldus de locatieraad van de St. Pancratiuskerk uit Geesteren in de laatste parochiebode. “De biechtstoel aan de Langeveenseweg blijft intact en kan nog gebruikt worden. Diverse Geesterense bedrijven en ons tuinteam hebben vakkundig en in goed overleg meegewerkt om dit te realiseren. Daarvoor onze dank!”

Nader onderzoek

De lokale heemkundige afdeling buigt zich op dit moment over de brief. Zij gaan uitzoeken waar de fles vandaan komt en wat de eventuele tekst op het papier kan zijn, zo laat de locatieraad weten. Ook werd een vloerdeel met 2 namen erop aangetroffen, iets wat eveneens deskundig de aandacht zal krijgen.

Update: 17.24 uur

Volgens Heemkunde Geesteren zijn de namen in de brief en op het vloerdeel van 6 bouwvakkers die in 1926 aan de St. Pancratiuskerk in Geesteren werkten. De fles zelf blijkt een exemplaar te zijn van de Hengelosche Bierbrouwerij.

Reacties