Molen van Frans zoekt gastheren en -vrouwen

Foto: Landschap Overijssel

De eeuwenoude Molen van Frans is erg geliefd bij wandelaars en fietsers. Op deze locatie heeft Landschap Overijssel een bezoekerscentrum waar enthousiaste vrijwilligers de bezoekers ontvangen om het mooie Twente te laten zien.

Op de watermolen van Frans in Mander wil Landschap Overijssel het vrijwilligersteam uitbreiden met enkele gastheren en -vrouwen.

Toegangspoort naar het landschap

Een bezoekerscentrum is als het ware een toegangspoort naar het landschap er omheen. De kunst als gastheer of gastvrouw is dan ook om de bezoekers extra nieuwsgierig te maken om dit landschap te ontdekken. Om onderbezetting te voorkomen wil Landschap Overijssel de teams uitbreiden met enkele gastheren en -vrouwen.

Wat doet een gastheer/-vrouw?

Als gastheer en -vrouw vertel je bezoekers meer over het gebouw, de omgeving en de activiteiten. Ook is er een kleine winkel met ambachtelijke streekproducten. Het is leuk werk waarbij de gastheer of -vrouw veel contact heeft met mensen, ze gastvrij ontvangt en enthousiast maakt over de omgeving. Belangrijk is dat ze 1-2 dagdelen per maand beschikbaar zijn. De nieuwe vrijwilliger komt te werken in een team van 30vrijwilligers die actief zijn als gastheer/vrouw, molenaar, natuurgids of activiteitenbegeleider. Deze nieuwe taak is uiteraard ook combineren met een andere functie, zoals bijvoorbeeld die van activiteitenbegeleider.

Lees op www.landschapoverijssel.nl/vrijwilligerswerk meer over de taken en wat geïnteresseerden van Landschap Overijssel kunt verwachten.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij het team komen versterken? Bel dan met tel. 0529-401731 of stuur een mail naar [email protected] t.a.v. Marjan Wagenaar, coördinator Natuur&Landschapsbeleving bij Landschap Overijssel.

Reacties