Weer beste prestatie door leerling Pius X, Rick Hankamp wint

Foto: Pius X

Andermaal heeft het Pius X College, locatie Van Renneslaan, zich bewezen als uitstekend opleider. Van de grote groep leerlingen uit heel Twente die de open dag van Smeot bezocht, bleek leerling Rick Hankamp uit Geesteren degene met de beste skills. Zijn 2 superstrak gelegde lassen in staal en aluminium waren de fraaiste van allemaal.

Rick won een prachtige lashelm en werd daarmee verrast tijdens de les.

Smeot is de opleider voor de metaalsector in de regio voor MBO’ers. Eind januari hield Smeot open huis voor alle VMBO-‘ers die geïnteresseerd zijn. Onder hen ook de leerlingen uit het vierde jaar van het Pius X College in Almelo. Een van de open huis onderdelen was een laswedstrijd voor alle belangstellende leerlingen. Zij moesten met een geavanceerde pulslasmachine een las leggen in staal en aluminium. De prestaties werden beoordeeld door Smeot docenten en mensen uit het bedrijfsleven. De lassen van Rick sprongen er onmiddellijk uit. “Je kunt zien dat deze jongen een prima, vast hand heeft”, luidde het commentaar van Martijn Rijkman van Prre lastechniek uit Enschede.

Opa

Winnaar Rick Hankamp heeft (las)genen van zijn opa. Die maakte al mooie dingen en wekte toch een beetje de interesse van Rick voor het lassen. Hij zit intussen in het examenjaar en geldt als een echt talent op zijn vakgebied. Dat biedt prima vooruitzichten, weten de heren Van der Beest van de Smeot en Rijkman van PRRE Lastechniek. Rijkman: “Er is veel behoefte aan goede lassers en constructiebankwerkers. Mensen met de juiste mentaliteit. Als ik Rick en deze jongens (klasgenoten, red.) meeneem, kan ik ze bij wijze van spreken allemaal al kwijt bij een bedrijf.”

Alsof het een getalenteerd voetballer betreft, is Rick Hankamp ook al door een metaalonderneming ‘gescout’. En niet de eerste de beste. Falco bood Rick na zijn stage voor zijn opleiding ook al een baan aan in de vakantie. Maar of zijn toekomst daar ligt, kan de winnaar nog niet zeggen. Wel dat hij volgend jaar wil leren én werken. Eén belangrijk onderdeel van zijn werkuitrusting heeft hij al binnen: de prachtige laskap. “Want dat is wel een heel mooie”, aldus Rick.

Reacties