Tóch microchip voor 2 werknemers IT-bedrijf; grenzen technologie opzoeken

Geen piercing of tattoo, maar een onderhuidse chip. Als 1 aprilgrap kondigde Nerds & Company vorige week aan dat 35 van de 43 werknemers een microchip in hun hand zouden gaan plaatsen. De al vroegtijdig ontmaskerde grap heeft echter zoveel rumoer én enthousiasme bij het bedrijf gecreëerd dat 2 medewerkers van het bedrijf vandaag daadwerkelijk een chip lieten inbrengen.

Via de Facebook-pagina van Nerds & Company was live te zien hoe de chips geplaatst werden. De trotse eigenaren van een NFC-chip zijn mede-oprichter Thijs Geerdink en developer Bram Mittendorff. Tom van Oudenaarden van Piercing Studio Utrecht heeft de chips geplaatst bij Nerds & Company op locatie.

Tom is in 2013 benaderd door Amal Gaafstra met de vraag of hij de chips in Nederland en de rest van Europa zou willen plaatsen bij mensen. Als spreker wordt Tom regelmatig gevraagd om lezingen te geven over de ontwikkelingen van wearables en implantable technologie en wat de toekomst ons kan brengen. Tom heeft op verschillende nationale en internationale podia lezingen gegeven en invloedrijke mensen mogen voorzien van een NFC chip waaronder Peter Diamandis, Raymond McCauley, Martijn Aslander, René Schoemaker en Pekko Vehiläinen.

Gewoon ‘handig’

Nerds & Company pretendeerde eerder de microchip te gebruiken voor het loggen van uren, voor het ontgrendelen van computers en om bij te houden op welke afdeling iemand is. Werknemers zouden een document ontvangen hebben met informatie over privacy. Voor nu worden de geplaatste NFC chips gebruikt in combinatie met bestaande apps en software voor onder andere het ontgrendelen van telefoons en het overdragen en opslaan van visitekaartjes. Nerds & Company is van plan om in de toekomst de mogelijkheden verder te verkennen van software in combinatie met NFC chips. “We willen de grenzen van technologie opzoeken”, aldus Thijs Geerdink.

Reacties