Financiële ondersteuning voor spontane onderhoudsploeg de Aanleg

Onderhoudsploeg van de Aanleg
Onderhoudsploeg van de Aanleg
Foto: Woningstichting Tubbergen

De afgelopen jaren hebben enkele bewoners van het woon-zorgcomplex de Aanleg, met hulp van enkele andere inwoners uit Geesteren, uit eigen initiatief en heel spontaan een aantal taken op zich genomen die de leefbaarheid in en om het gebouw ten goede komt.

Zo wordt de gezamenlijke fietsenberging schoongehouden, wordt de binnenplaats onkruidvrij gehouden en, worden borders onderhouden en de daarin aanwezige struiken gesnoeid. Ook wordt er rondom het wooncomplex blad geruimd, sneeuw geschoven en zout gestrooid en ook wordt er zwerfvuil opgeruimd. Dit alles gebeurt heel spontaan en tot op heden zonder enige vorm van vergoeding. Het benodigde gereedschap is van de bewoners zelf of door derden ter beschikking gesteld.

Lof

Woningstichting Tubbergen is vol lof over dit door de bewoners zelf opgestarte initiatief. Het zegt iets over de leefbaarheid in de buurt. Bewoners voelen zich verantwoordelijk is de mening van Johan Hofhuis, hoofd wonen en financiën bij Woningstichting Tubbergen.

“Het op deze wijze leveren van een bijdrage is typisch een (kleinschalig) kenmerk van burgerinitiatief; er zit geen gevestigde organisatie achter dit initiatief. Het gaat over eigen ideeën en inzet van burgers. Niet de alleen de gemeente Tubbergen vindt dit van belang, maar ook de Woningstichting Tubbergen steunt dit initiatief”, merkt een bestuurslid van het Dorpsbelang Geesteren nog op.

Financiële ondersteuning

Om de waardering uit te spreken richting deze hechte groep vrijwilligers, die bijna wekelijks de handen flink uit de mouwen steekt, heeft Woningstichting Tubbergen gemeend hen financieel te moeten ondersteunen. De vrijwilligers bepalen zelf waaraan zij het bedrag dat jaarlijks opnieuw zal worden vastgesteld besteden. Zo kunnen zij er o.a. gereedschap voor aanschaffen en mogen zij er planten voor kopen.

De samenwerking van de vrijwilligers voorkomt ook dat mensen in een sociaal isolement komen en zich eenzaam gaan voelen. Vandaar dat na gedane arbeid een kopje koffie met iets lekkers of een drankje niet mag ontbreken, aldus Woningstichting Tubbergen.

Op de foto staan (vlnr.) Ben Werger, Jan Boomsma, Theo Westerhof en Arend van de Berg. Gerrit Eshuis ontbreekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen