Fusie tussen welzijnsorganisaties van Dinkelland en Tubbergen

Gisteravond waren alle vrijwilligers van Stichting Welzijn Tubbergen en Stichting Welzijn Ouderen Dinkelland uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersavond.

In hun openingswoord werden de vrijwilligers welkom geheten door de beide voorzitters. Een speciaal welkom was er voor de wethouders van beide gemeenten, Ilse Duursma en Tom Vleerbos. Hun aanwezigheid werd bijzonder op prijs gesteld.

Vervolgens vertelden de voorzitters dat er in de loop van 2016 steeds intensiever is samengewerkt, met als doel om uiteindelijk te gaan fuseren. Ondersteund door ervaringsdeskundigen van Sesam Academie is nu het besluit genomen om per 1 januari 2017 samen op te gaan in de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

Fusie

Na onderzoek bleek dat beide stichtingen op zich te klein waren om zelfstandig door te gaan. In ‘welzijnsland’ is er al veel veranderd en er zal nog meer veranderen. Door te fuseren ontstaat er nu een sterke organisatie die flexibel is en die een rol van betekenis kan spelen bij de heroriëntatie van het sociaal domein. Het uitgangspunt van alle veranderingen is de Participatiewet, waarin bepaald is dat de gemeente verantwoordelijk is voor onderdelen uit de AWBZ, de WMO en het preventief jeugdbeleid. In het maken van beleid op dit gebeid hebben de gemeente Tubbergen en Dinkelland de krachten gebundeld en dit heeft geleid tot de nota ‘Omzien naar elkaar’. Om de doelstellingen uit dit beleidsplan te kunnen realiseren hebben beide gemeentes behoefte aan organisaties die hun krachten bundelen om flexibel en met kennis en daadkracht, professioneel in te kunnen spelen op de hulpvraag die van de inwoners komt.

Het nieuwe bestuur werd door de beide oud-voorzitters aan de aanwezigen voorgesteld:

  • Anny Masselink (in- en externe contacten)
  • Erna Weda (juridische ondersteuning)
  • Jos Vennegoor (penningmeester)
  • Henri Koop (secretaris)
  • Sjef Visschedijk (voorzitter)

‘Anders onbetaalbaar’

De scheidend bestuursleden, die per 1 januari 2017 afscheid gaan nemen, werden bedankt voor hun grote betrokkenheid en de inzet om deze fusie tot stand te brengen. Vervolgens bedankten de beide voorzitters de aanwezigen voor de goede opkomst, vooral ook omdat op deze manier alle vrijwilligers op passende wijze konden worden bedankt voor al het werk dat zij als vrijwilliger verrichten. Zonder de inzet van vrijwilligers zou de welzijnswerk in de beide gemeenten onbetaalbaar zijn.

Namens de beide besturen werden de vrijwilligers een fijne en gezellige avond toegewenst en werd de hoop uitgesproken iedereen het volgende jaar weer op de vrijwilligersavond terug te zien. Daarna werd het nieuwe logo van de stichting onthuld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen