Oud-leerlingen maken nieuwe pannakooi voor basisschool de Wiekslag

Leerlingen van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) van het Pius X College-locatie Van Renneslaan in Almelo hebben een nieuwe pannakooi voor hun vroegere basisschool de Wiekslag in Tubbergen gemaakt.

Het begon eigenlijk met de vraag of ze de Pannakooi op konden knappen. En ‘nee’ verkopen tegen hun vroegere basisschool wilden ze niet. PIE is de vernieuwde beroepsweg van metaal-, elektro- en installatietechniek. De opdrachten waar de leerlingen normaliter aanwerken, hebben een tijdsomvang van 8 lesuren. Deze opdracht bleek een heuse mega-opdracht die de leerlingen enorm spannend vinden. Een aantal weken werkten ze aan de pannakooi van 6 bij 8 meter, die gisteren op het schoolplein een prachtige plaats heeft gekregen.

Eerst hebben de leerlingen de oude pannakooi uit elkaar gehaald. De gemeente Tubbergen heeft de onderdelen vervoerd naar het Pius X College aan de Van Renneslaan. Daar zijn de leerlingen vol overgave aan de slag gegaan: slijpen, uitrekenen van het nieuwe materiaal, meten, zagen, het uitklinken van de buis in elkaar hechten en aflassen. “Elk vrij uurtje kwamen ze vragen of ze nog aan de pannakooi mochten werken”, aldus PIE-docent Jos van Helden. Regelmatig werd met de leerlingen van de Wiekslag gemaild hoe het er met de pannakooi voorstond. Ze willen deze zo snel mogelijk terug om te kunnen voetballen. Vlak voor de kerstvakantie kon de kooi naar een poedercoater waar hij weer behandeld werd tegen weersinvloeden en een kleurtje kreeg. Het resultaat mag er zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen