Advocaten verzorgen informatieve avond voor MANS Twente

Foto: MANS Twente

Na de eerste bijeenkomst van 2017, bestaande uit de jaarvergadering en nieuwjaarsreceptie, stond op afgelopen woensdag de tweede bijeenkomst van MANS Twente op het programma. De advocaten Kirsten Roskam, Stephanie Profijt en Robert Kroon verzorgden een presentatie over werkgeverschap en aanverwante zaken.

Om 19.15 uur stroomden de eerste leden binnen bij Herterij Twente in Geesteren. Na ontvangst met koffie en cake werd rond 19.45 uur gestart met de bijeenkomst, die volgens traditie begon met een ludieke introductie en anekdote van voorzitter Niek Hannink.

Meerdere onderwerpen

Het eerste gedeelte van de presentatie was in handen van Kirsten Roskam en Stephanie Profijt. Bij het onderwerp werkgeverschap kwamen zaken als arbeidsovereenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd aan bod. Ook werden onderwerpen als uitzendovereenkomsten, payrolling, en nuluren contracten besproken. Dit voorzien van de nodige tips, trucs en aandachtspunten maakte het een interessante presentatie. Als laatste werd gesproken over ziekteverzuim en beëindigen van arbeidsovereenkomsten, onderwerpen welke vanuit de zaal reacties en vragen opriepen en die vervolgens beantwoord werden door beide advocaten.

Algemene voorwaarden

Daarna was het de beurt aan Robert Kroon. Zijn presentatie over algemene voorwaarden was interessant en duidelijk. Vragen als: Wat is het belang van het hanteren van algemene voorwaarden, wanneer moeten deze worden toegepast en wat te doen bij tegenstrijdigheden van voorwaarden, werden beantwoord en toegelicht door de spreker. Al met al een geslaagde MANS-bijeenkomst, waarbij onder het genot van een drankje en een hapje werd nagepraat door de leden.

Jubileumdag en thema-avond

In verband met het 5-jarig jubileum van MANS wordt de bijeenkomst van 29 juni een bijzondere. De organisatie van deze dag is reeds in gang gezet en de leden hebben daarvoor reeds een uitnodiging ontvangen. Maar allereerst wordt uitgekeken naar de thema-avond van dinsdag 9 mei. Leden van MANS en geïnteresseerde ondernemers zijn deze avond beide welkom. Volg www.manstwente.nl voor de ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen