Lijdensweg van Jezus onder de aandacht in Geesteren

Foto: YouTube

De jaarlijkse processietocht Passie zal deze keer alleen Geesteren aandoen, geen andere dorpskernen.

Goede Vrijdag staat in het teken van het lijden en sterven van Jezus van Nazareth, volgens christenen rond het begin van de jaartelling geboren als zoon van God. Alle facetten van dit verhaal komen voorbij tijdens de Passietocht, dit jaar door verschillende samenwerkende organisatie gehouden in Geesteren. En mét popmuziek, toneel en een verlicht kruis. “Het is een avond voor iedereen, voor alle leeftijden”, vertelt Yvonne Kroeze namens de Pancratiusparochie.

Naast een brede groep van vrijwilligers werken de volgende organisaties mee: de koren Cantiamo, Carpe Diem, Cantabilé, Timeless, Courage, Clavis, diverse toneelverenigingen, slagwerkgroep van St. Cecilia Geesteren, Activiteitenvereniging Geesteren, technici, jongerengroep Rock Solid, het pastoraal team en vele anderen.

Route

De processie is dit jaar ongeveer 5 km lang en start om 19.00 uur vanaf Erve Meinders. Na het ‘verraad door Judas’ en de ‘veroordeling van Jezus’ lopen de deelnemers met een verlicht kruis via de Schotboersweg richting de Booymansweg, Volmersweg, Krikhaarsweg, Schollinksweg, Heetkampsweg, De Bleek, de Kuuper, de Groaf, Peuverstraat, L. ten Catelaan en het Noaberplein om vervolgens via de Vriezenveenseweg rond 21.00 uur te eindigen in de St. Pancratiuskerk.

Onderweg komen de processieleden langs diverse staties en zullen verschillende koren zingen. In de kerk staat men stil bij de ‘kruisiging van Jezus’ en de ‘opgang naar Pasen’.

De route is geschikt voor gebruikers van rolstoel of rollator, mits de conditie dat toelaat.

Slecht ter been?

Wie mee wil doen, maar slecht ter been is: vanaf ongeveer 20.15 uur zullen onder leiding van het koor Clavis de teksten worden voorgedragen die tijdens de tocht worden gebruikt. Daarbij zingen ze alvast enkele liederen tot de wandelaars binnenkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen