Bertus Olthof zwaait na 44 dienstjaren af bij Loohuis

Met loeiende sirenes kwam vanmiddag een heuse politielimousine het bedrijfsterrein van Loohuis Installatiegroep in Fleringen opgereden. Op de bijrijdersstoel zat Bertus Olthof uit Tubbergen, achterin zijn ploegmaten.

Er moest een gepast afscheid komen na bijna een halve eeuw aan trouwe dienstjaren, nu zijn prepensioen ingaat. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag, zo tegen het einde van zijn laatste werkdag, werd Bertus van de bouwplaats opgehaald met een verlengde politiewagen. Samen met collega’s memoreerde hij eerst nog even de voorbije tijd als installatietechnicus en – in zijn begintijd – dakdekker. “Zo ben ik ooit begonnen, lang geleden – ook op 1 april. In de loop der jaren is er van alles bijgekomen. Je kunt het haast zo gek niet opnoemen als het om installatiewerk in of rond het huis gaat, of ik heb het wel gedaan. Dit is ook het mooiste werk dat er is”, vertelt Bertus enthousiast. “Wat er sindsdien allemaal wel niet veranderd is op de bouw, er is bijna geen beginnen aan om dat op te noemen. Tegenwoordig is veel in woning centraal aangestuurd en kunnen bewoners het met een paar knoppen op hun mobiel naar wens bijvoorbeeld warmer of kouder laten worden. En nog veel meer natuurlijk.”

Helemaal stilzitten gaat de 62-jarige Tubbergenaar in elk geval niet, want hij heeft genoeg hobby’s om zijn vrije tijd te vullen. Bijvoorbeeld in de plaatselijke basiliek, waar hij koster is. Daarnaast is zijn hart gevuld met de duivensport en vanzelfsprekend mag hierbij echtgenote Brigitte Olthof (meisjesnaam: Holsink) ook niet ontbreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen