Ouderen aan de slag met tablets

Op veler verzoek is Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland in gesprek gegaan met Seniorweb Almelo om een cursus omgaan met tablet op te zetten.

De cursus is vooral bedoeld voor de senioren binnen de gemeente Tubbergen. Op een laagdrempelige niveau wordt hen uitgelegd hoe een tablet werkt en wat zij er allemaal mee kunnen. De planning is om eind april met de eerste cursusles te starten.

De cursuskosten bedragen €40 per persoon voor 5 lessen van elk circa 2 uur (inclusief koffie/thee). De eerste cursus is gericht op mensen die al een klein beetje met een tablet kunnen werken.

Onderdelen van de cursus

Onderwerpen waar de senioren in de cursus aan gaan werken zijn o.a.:

  • account aanmaken (iCloud)
  • mailen, FaceTime, etc.
  • foto’s/fotoalbum maken
  • downloaden van apps, muziek, etc.
  • internet, Google, Maps, Street View, etc.

Hierna kan de SWTD eventueel een cursus opstarten voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met een iPad of tablet.

De start is in de gemeente Tubbergen, maar afhankelijk van de behoefte wil SWTD later dit jaar ook in Dinkelland de cursus aanbieden. Wie ook interesse heeft in het leren werken met een tablet, kan contact opnemen met seniorenvoorlichters Ria Kamphuis (Dinkelland) of Nicolet Plegt-Koedijk (Tubbergen) via tel. 085-0479400 of per mail [email protected].

Reacties