Ambulance-, politie- en brandweerdienst in Geesteren voor veiligheidstips

Foto: CC0 licentievrij

De snelheid van uitrukken in geval van nood is een belangrijk kwaliteitskenmerk van de hulpdiensten. De praktijk is echter een stuk weerbarstiger.

Een volledige dekking, waarbij alle locaties binnen de tijdnorm worden gehaald, blijkt in de uitgestrekte gemeente Tubbergen niet realistisch. Er bestaat desondanks wel de mogelijkheid om af te wijken van de wettelijk vastgestelde opkomsttijden. Dit mag alleen duidelijk gemotiveerd.

Het onderwerp is in de raadscommissie van mei 2016 toegelicht door Brandweer Twente. Een actie die hieruit voortvloeit is dat inwoners van Geesteren en het daarbij behorende buitengebied geïnformeerd worden over wat ze kunnen doen om brand te voorkomen. En als het dan toch mis gaat, hoe dan te handelen. Bewustwording en het bieden van handelingsperspectieven zijn hierbij de sleutelwoorden. Brandweerman Jan Sander heeft onlangs stichting Dorpsbelang Geesteren tekst en uitleg gegeven op welke wijze hij dat wil bereiken. Ook is specifiek aan de oudere bewoners van de Aanleg uitgelegd hoe te handelen in geval van calamiteiten in een huiselijke omgeving.

Tips en adviezen

Komende dinsdag (18 april) zal de brandweerdienst, samen met politie- en de ambulancediensten, er opnieuw aandacht voor te vragen. Brandweer Twente gaat dit doen door een interactieve presentatie met stellingen en een aantal korte filmpjes.

Tijdens deze avond kunnen Geesternaren zich ook aanmelden voor een woningcheck met tips, adviezen en een rookmelder (levensduur 10 jaar, winkelwaarde €25). Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Reacties