Equipe van Ruben Lammerink uit Reutum wint Paassterrit 2017

Op eerste paasdag vond voor de gouden editie van de Paassterrit plaats in Reutum. Dit is een puzzelrit met de auto, waarbij deelnemers proberen door middel van de aangegeven oriëntatiepunten de juiste route te rijden.

Ook dit jaar viel het niet mee, door de beruchte ‘valse punten’ die door de organisatie waren ingebouwd. Tijdens het rijden van de route konden de deelnemers ook de overtollige energie kwijt met het beantwoorden van de vragen. Dit jaar was een extra speciale editie, omdat de sterrit al voor de 50e keer werd georganiseerd. Dit werd groots gevierd met ludieke en feestelijke attributen. Bij de ingang van Bays werd men opgewacht door een grote kraan van Bouwbedrijf Steggink met daarin hangend een versierde auto.

Recordaantal deelnemers

De dag begon met het perfecte ‘sterritweer’. Maar liefst 161 equipes zijn dit jaar de uitdaging aan gegaan. De deelnemers kregen een aantrekkelijke route voorgeschoteld, die voerde over landelijke (zand) weggetjes, onder andere door Vasse, Manderveen, Geesteren, en Albergen. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op hapjes en chocolade-eitjes.

Aan het einde van de middag kwamen de deelnemers terug bij Bays in Reutum, waar zij konden genieten van een verdiend drankje. In een volle zaal werd eerst de jaarlijkse loterij gehouden waarna de vragen werden behandeld. Vervolgens werden de deelnemers door Chiel Mensink van de routecommissie meegenomen door de route en werd bekendgemaakt dat het dit jaar 2 equipes was gelukt om de route foutloos te rijden.

De prijsuitreiking vormde de officiële afsluiting van de dag. De equipe van Ruben Lammerink uit Reutum heeft uiteindelijk de Paassterrit van 2017 gewonnen en ontving uit handen van Chiel Mensink de sterrit-wisselbokaal. De hoofdprijs was dit jaar zeer passend bij het jubileum, namelijk 50 karbonades.

De route, vragen, antwoorden en uitslagen staat inmiddels op de website: www.paassterrit.nl.

Reacties