Thijs Bebseler en Linda Veltkamp zijn alvast een bruidskoe rijker

In buurtschap Hezingen maakt men zich deze week op voor de bruiloft van Thijs Bebseler en Linda Veltkamp, wat aanstaande zaterdag plaats zal vinden.

De noabers van het stel hebben een drukke week voor de boeg: roosjes maken, groen halen; alle tradities worden in ere gehouden. Maar nog voordat de voorbereidingen ècht kunnen beginnen, moest er eerst een bruidskoe gehaald worden.

Linda, geboren in Stokkum (nabij Markelo) en werkzaam bij tuincentrum Heerdink in Geesteren, is een echte boerendochter die van haar ouders een bruidskoe krijgt voor de bruiloft. Uiteraard wilden de Hezinger noabers van het aanstaande bruidspaar hier graag hun medewerking aan verlenen en zo toog het gezelschap zaterdagmiddag richting de geboortegrond van Linda.

Rituelen

Onderweg werd nog even halt gehouden om de veetrailer te versieren en aangekomen in Stokkum moest er eerst overleg gevoerd worden met de noabers aldaar. Tegen ‘betaling’ van enkele borrels werd toegang tot het erf verleend en kon koe Elza 567 gekeurd worden. De Hezinger noabers hadden namelijk hun eigen veearts meegenomen…

Het werd een gezellige middag en de terugreis kon tegen de avond beginnen, toen er onderweg in Stokkum tweemaal ‘gemeut’ werd door noabers uit deze buurtschap; en ook hier moest met enkele borrels worden betaald.

Tot slot werden de noabers dicht bij huis nogmaals ‘gemeut’ door een aantal buren uit Hezingen. Ook zij hadden 2 veeartsen ingehuurd die de koe moesten keuren. Na o.a. enkele slokjes melk van koe Elza 567 werd deze ‘Hezingen-waardig’ bevonden en kon zij dan eindelijk richting de stal van Thijs en Linda, waar zij heel tevreden tussen de andere koeien haar nieuwe onderkomen ging verkennen.

Het zal niemand verbazen dat de noabers een prachtige dag hebben gehad. De komende ‘brulft’ kan wat hen betreft nu al niet meer stuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen