KAFT verkeert in zwaar weer

Foto: KAFT

Kamer Festival Twente (KAFT) is afgelast. Het eendaagse evenement krijgt dit jaar de financiën niet rond, bevestigt voorzitter Paul Falkmann.

“Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we te weinig geld hebben binnengekregen om een verantwoord en kwalitatief product neer te zetten. Die signalen hadden we al wel eerder binnen ons bestuur gekregen en toen hebben we gezegd ‘6 weken voor de deadline van 17 juni willen we uiterlijk weten of het verantwoord is’. En we zijn tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is. We zitten nog maar op de helft van ons budget en daarom houdt het voor ons helaas op – dit jaar”, zegt Falkmann desgevraagd.

Of er überhaupt ooit een vervolg komt, is nu nog geheel onduidelijk. Falkmann laat weten dat het bestuur bepaald heeft om enkele ontwikkelingen af te willen wachten. “We hebben onszelf 2 maanden bedenktijd gegeven om even – a – goed na te denken en – b – ontwikkelingen die in en rond Tubbergen bezig zijn, zoals Glinstering bijvoorbeeld, eens goed te volgen. Kan zijn dat we ergens bij aan kunnen haken of misschien zelfs in op kunnen gaan en dan voor 2018 een nieuwe kans kunnen krijgen. We maken even een pas op de plaats, maar voor dit jaar hebben we de stekker eruit gehaald”, zegt een teleurgestelde en tegelijkertijd realistische Falkmann. “Het is een keuze uit armoe. We hebben het er lang over gehad en tegen elkaar gezegd ‘we doen het goed, of we doen het niet’. We gaan niet half-half zitten. We hebben 7 jaar een heel mooi product kunnen neerzetten, dat willen we niet kapotmaken door dit jaar met iets te komen wat 3 keer niks is. Dan kunnen we beter niks doen.”

Uitbreiding

De editie van dit jaar, welke eigenlijk op zaterdag 17 juni aanstaande zou plaatsvinden, was qua opzet voor een groot deel anders dan tijdens eerdere keren. Niet alleen zouden er 5 optredens van muziek, kleinkunst, theater of cabaret in Tubbergen zijn, in Geesteren was hetzelfde aantal gepland.

Naast deze uitbreiding kwam in de plannen van de organisatie een ‘auditiebox’ voor, waarbij burgemeester Haverkamp-Wenker de aftrap ging doen.

Onverwacht

Voor ‘geestelijk vader’ Jos van Beem kwam de mededeling eveneens als een complete verrassing. “Ik vernam het afgelopen vrijdag. Heel apart om te horen. Maar goed, ik ben er vorig jaar in goed overleg uitgestapt en was daardoor niet meer rechtstreeks van alle reilen en zeilen op de hoogte. Ik had het evenwel totaal niet verwacht, dat geef ik gelijk toe.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen