Verwarrend: 30 km/u of toch misschien wel 50 km/u?

Het reclamebord (links) kan verwarrend zijn
Het reclamebord (links) kan verwarrend zijn
Foto: Ronald Lenferink

Een inwoner van Harbrinkhoek keek vandaag vreemd op toen hij een reclamebord in zijn dorp zag waarop men gewezen wordt op een maximumsnelheid van 50 km/u, terwijl dat ter plaatse niet eens mag. Er geldt namelijk een limiet tot 30 km/u.

Even via Harbrinkhoek binnendoor richting Almelo naar Geesteren, of vice versa; het heeft weinig nut. Er liggen drempels op de weg, de voorrangssituatie is jaren geleden al gewijzigd en ook andere maatregelen moeten ervoor zorgen dat doorgaand verkeer niet te hard rijdt. En wie helemaal pech heeft, kan er ’s ochtends vroeg of in de middag op fanatieke verkeersbrigadiers stuiten die iedereen op of in een vervoersmiddel subiet staande houden om zodoende overstekende schoolkinderen voorrang te geven. Maar het reclamebord van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat dat er nu de straatkant siert en de actie Daar kun je mee thuiskomen uitbeeldt, pretendeert juist dat daar harder gereden mag worden dan daadwerkelijk toegestaan is.

De eerste melder van deze kwestie, die zelf als accountant zijnde altijd scherp op de cijfertjes let, vraagt zich af of de gemeente het bord soms geplaatst heeft. Wat meer voor de hand ligt, is dat het een standaard reclameboodschap betreft welke nu – vast en zeker ongewild – voor verwarring kan zorgen bij weggebruikers.

Mocht iemand op het idee komen om er toch harder te willen rijden dan toegestaan, bij een eventuele snelheidscontrole is diegene gewoon het haasje. Het desbetreffende reclamebord is immers geen officieel verkeersbord en mag ook niet als zodanig gelezen worden.

Update – 11 mei 2017

Daags na deze melding zijn de reclameteksten op de borden omgeruild voor de juiste exemplaren met daarop de boodschap dat er maximaal 30 km/u gereden mag worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen