Uitbreiding fysiotherapie in Vasse

Foto: Bewust Bewegen

Vanaf maandag 15 mei gaat Jolanda Mencke als fysiotherapeut aan de slag bij Bewust Bewegen in Vasse. Hier kon men al terecht voor onder meer kinderfysiotherapie, logopedie, sportfysiotherapie en manuele therapie. Met haar komst krijgt de algemene fysiotherapie een extra impuls.

Jolanda is op het platteland opgegroeid. En ze is er nog steeds woonachtig, tussen Geesteren en Tubbergen. Behalve fysiotherapie heeft zij rug- en hydrotherapie, oedeemtherapie en een masterclass schoudertherapie gedaan. En momenteel volgt ze een studie voor manueeltherapeut.

Preventief spreekuur

In de praktijk van Bewust Bewegen wordt voortaan ook een preventief spreekuur gehouden. Dat is nieuw maar wel een bewuste keuze. “Ik heb een sterke binding met dorp en platteland. En uit de praktijk weet ik hoe belangrijk het is dat er ‘zorg om de hoek’ wordt geboden. Dat was voor mij ook een reden om in Vasse aan de slag te gaan”, laat Jolanda weten.

Misschien is het de Twentse mentaliteit dat mensen niet zo snel naar een dokter of een fysiotherapeut gaan. Vaak blijft men te lang met een klacht zitten zoals doorlopen met een knieblessure of bij rugklachten. Jolanda: “Daarom starten we in de praktijk aan de Hooidijk met een preventief spreekuur. Voor vragen over klachten of een advies kan men iedere donderdagavond van 19.00-20.00 uur bij ons terecht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen