Nieuwe organisatie opgericht voor toerisme in gemeente Tubbergen

Foto: Mark Brunninkhuis

Vanmorgen is de nieuwe toeristische organisatie voor de gemeente Tubbergen opgericht. Jan Brunninkhuis, Gerald Koopman en Hans Kroeze ondertekenden hiertoe een oprichtingsakte bij notaris Fons Fiselier. De stichting start onder de naam Toeristisch Glinsterend Tubbergen (TGT).

Na de ontbinding van de voormalige VVV Tubbergen hebben lokale ondernemers samen met de gemeente Tubbergen de handschoen opgepakt. Vanaf november vorig jaar is er gewerkt om een representatieve organisatie voor alle ondernemers in Tubbergen te realiseren. Het voorlopige bestuur realiseert zich terdege dat de weg naar een professionele organisatie nog lang is. Wel heeft het bestuur het volste vertrouwen in een mooie toeristische toekomst, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de stichting TGT.

‘Glinsterend’

Er is om meerdere redenen gekozen voor de toevoeging glinsterend. “Culturele en toeristische partijen willen zich inzetten voor een ‘glinsterend’ gemeente Tubbergen. De gemeente Tubbergen beschikt over de juiste kwaliteiten en middelen voor een sterk toeristisch product: ‘glinsterende’ natuur, ‘glinsterende’ bevolking en gemeenschap, ‘glinsterende’ glasbeleving in binnen- en buitenruimte en een divers aanbod in toeristische ondernemers die ‘glinsteren’ in hun bedrijfsvoering”, vertelt Jan Brunninkhuis. “Verder zijn er kwaliteiten en middelen die spreken voor een eigen identiteit. Vanuit eigen kracht wil Tubbergen zich profileren en de meest glinsterende en glasrijke gemeente van Nederland worden.”

Opvolger VVV

De afgelopen periode is er volop overleg geweest met de leden van de voormalige VVV Tubbergen en de daarbij betrokken vrijwilligers. Ook heeft het bestuur het initiatief genomen en contacten gelegd met lokale ondernemersverenigingen. Brunninkhuis: “Elke vereniging reageerde positief op de uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan. Uit de eerste contacten zijn waardevolle tips gekomen. Daarnaast hebben de gesprekken aangetoond en bevestigd, dat de nieuwe organisatie de juiste weg heeft ingeslagen. Desalniettemin zal de komende periode er een worden vol met uitdagingen en drempels.”

Vervolg

Voor de zomervakantie wil het bestuur de leden van de voormalige VVV benaderen om deze aan zich te binden. Het bestuur heeft zich ten doel gesteld dat 90 tot 95% van de voormalige leden participant wordt van de nieuwe stichting. Verder stelt het bestuur een marketingplan op en wordt er een medewerker(ster) benoemd die namens het bestuur het gezicht naar buiten wordt. Het concept van de VVV-organisatie (een kantoor voor informatie) wordt niet overgenomen. Als alternatief wordt in elke kern van de gemeente Tubbergen een FIP (Folder Informatie Punt) ingericht. Met name ondernemers met een toeristische activiteit zijn en worden hiervoor benaderd. De toerist kan dan op meer plekken en op meer uren informatie opvragen. De betreffende informatiepunten staan vermeld op de website van de TGT.

Na de vakantie gaat het bestuur aan de slag met de verdere uitwerking van het marketingplan. Eén van de speerpunten is zorgen voor een breed draagvlak bij alle ondernemers in de gemeente Tubbergen. Het bestuur voorziet hiervoor een belangrijke rol van de lokale ondernemersverenigingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen