Veel belangstelling voor première Film Food Fest

Leonie Schrijen, bedenker en mede-organisator van het Food Film Fest
Leonie Schrijen, bedenker en mede-organisator van het Food Film Fest
Foto: Redactie

De keukenbrigade van Kampkuiper staat misschien wel voor hun grootste uitdaging ooit. Met militaire precisie, stipt op de seconde, gaan ze koken voor een grote groep filmbezoekers.

Enkele honderden kaartjes zijn intussen al wel over de toonbank gegaan, laat Leonie Schrijen weten. De bedenker en medeorganisator van het Film Food Fest is heel blij met de animo voor de allereerste editie, dat komende vrijdag (volwassenen), zaterdagmiddag (kinderen) en zaterdagavond (volwassenen) plaats gaat vinden. Pal voor de ingang van de Eeshof in Tubbergen zal dan een Caribisch festivalsfeertje gecreëerd zijn en op het witte doek wordt vervolgens de ‘feelgood movie’ Chef vertoond. Daarin maakt de hoofdrolspeler als kok zijnde flink wat gerechten klaar. Een aantal hiervan verschijnen, precies op het moment dat deze in beeld voorbijkomen, op het bordje van het hongerige festivalvolk.

Leonie de door haarzelf uitgekozen film intussen al wel 50 keer gezien, verklapt ze met een grote glimlach. “Het was namelijk een heel gepuzzel om de gerechten bereid en uitgeserveerd te kunnen krijgen, aangezien dit – geheel volgens het concept dat ik heb bedacht en op school heb gepresenteerd – nadrukkelijk de bedoeling is. Er mag dus niet 2 minuten tussen zitten, om een voorbeeld te noemen. De meest optimale beleving, het op het scherm zien van het gerechtje en het tegelijkertijd zelf kunnen proeven, wil ik hiermee bereiken”, benadrukt ze. “Dat is voor iedereen die hieraan meewerkt een behoorlijke uitdaging, zeker weten. De koks en de bediening moeten helemaal op elkaar ingespeeld zijn en weten wanneer een bepaalde handeling verricht moet worden. Vandaar ook dat we wel een paar keer geoefend hebben. Alleen een draaiboek is gewoon onvoldoende, want alles moet exact kloppen.” Daarom staat op de menukaart weergegeven wanneer welk gerecht geserveerd wordt. Gasten mogen zelfs een stopwatch aanzetten – indien gewenst.

De vierdejaars studente van Saxion kreeg de inval voor het Film Food Fest nadat ze samen met een tiental andere studenten de opdracht kreeg om een bijzonder evenement te verzinnen van docent Bas Olde Hampsink, tevens voorzitter van het Hof van Tubbergen. Deze stichting wil een andere invulling bewerkstelligen voor de voormalige havezate en vond dat het idee van Leonie er zo uitsprong, dat ze haar de kans hebben gegeven dit daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

Tickets

Er zijn online nog enkele tickets te koop. Voor de avondvoorstelling kost dit €25, ’s middags €12,50 per kind (volwassen begeleiding mag dan gratis mee).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen