Dorpsraad Albergen verdeelt €100.000 over meerdere organisaties

Foto: Onbekend

Carnavalsvereniging de Sjikke Bökke, J.P. van den Bent en sporthal De Danne zijn voorbeelden van organisaties die kunnen rekenen op een vergoeding van de Dorpsraad Albergen, dat nog een donatie van €100.000 te verdelen had.

Nadat vorig jaar al vrij snel bekend werd dat een dorpsplein inclusief winkelcentrum in de kern geen optie was, besloot de dorpsraad over te gaan tot het creëren van een stichting om zo het bedrag eerlijk te verdelen over verschillende organisaties. “Wij wilden zelf niet verantwoordelijk zijn voor zoveel geld”, vertelt dorpsraadlid Marcel Oude Nijeweeme. “We zijn vervolgens op zoek gegaan naar 10 geschikte mensen die voor ons een eerlijke schifting hebben gemaakt van het bedrag.” Jongeren, ouderen en gepensioneerden maakten daar deel van uit.

Inwoners van Albergen werd middels oproepen verzocht met ideeën te komen. In totaal werd hier door 15 verschillende organisaties gehoor aan gegeven, waarvan 9 aanvragen gehonoreerd zijn.

Zonnepanelen op dak sporthal

Het grootste bedrag werd door de Dorpsraad Albergen uitgekeerd aan De Danne, wat kan rekenen op een bedrag van bijna €40.000 voor het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van de sporthal. “Naast de gebruikers van De Danne moeten ook de mensen die gebruikmaken van het Cultuurhoes er profijt van hebben”, legt Oude Nijeweeme uit. “Deze mensen maken wekelijks gebruik van de accommodatie en zijn een belangrijke spil binnen onze samenleving.”

Reacties