Feestnation breekt door en staat deze zomer op vele podia

Onder de naam Feestnation maken Rafael Brender á Brandis uit Tubbergen en zijn ‘sidekick’ Miquèl Westen op dit moment in het hele land furore, terwijl het duo nog maar iets meer dan een jaar samenwerkt.

Na weken van stilhouden mogen ze het nieuws eindelijk met de wereld delen. “Vandaag gaat een droom van ons in vervulling. Wij mogen dit jaar het podium afbreken op Defqon.1 in Biddinghuizen, één van de grootste festivals die Nederland kent”, zegt de 20-jarige Rafael vol trots. Wat voor muziek ze er dan laten horen? “Eigenlijk van alles”, lacht Miquèl. “Niet alleen feestmuziek, waaronder Nederlandse meezingers, maar ook hardstyle en soft house. Het is net hoe een publiek reageert en waar we zelf zin in hebben.”

Voorheen trad Rafael in zijn eentje op onder de naam Diddydutch, bijvoorbeeld bij Bays. “Inmiddels anderhalf jaar geleden, een keer met Kerst, sprak ik Miquèl en toen traden we voor het eerst samen op. Dat beviel goed, heel erg goed. We kregen de mensen mee, het sloeg meteen aan. De chemie tussen ons was er dus direct, zonder twijfel. Eigenlijk was ik al een tijdje op zoek naar een mc, iemand met wie ik als dj samen een feestje kan bouwen. Zo is Feestnation ontstaan, een logische naam voor onze samenwerking. Dat ‘nation’ in onze stagename slaat trouwens op de saamhorigheid die we willen bereiken op de locatie waar ze optreden.” Miquèl, 19 jaar en woonachtig in Almelo, vult aan: “Het publiek moet het gevoel krijgen dat ze bij ons horen, als een soort van groep. Ze moeten denken dat wij bij wijze van spreken jongens zijn die in hun vriendengroep zouden kunnen zitten. Zo nuchter zijn we nu eenmaal; geen poeha of sterallures. Iedereen moet de ‘nation’ kunnen vormen. Dat is de gedachte achter die naam.”

Volgende week maken de mannen van Feestnation hun opwachting bij HockeyLoverz en daarna volgen nog vele andere festivals, feesten en shows.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen