Nieuwe glaskunst vult vitrines op Raadhuisplein in Tubbergen

Vaklui van Glass Solutions/Almeline kwamen onlangs langs om de 4 glazen kappen, van de vitrines op het Raadhuisplein in Tubbergen, op te lichten en het geëxposeerde glaswerk te vervangen. Dat werd gedaan door vrijwilligers en bestuursleden van Glasrijk.

Sinds vrijdag zijn in de vitrines werken van 4 verschillende glaskunstenaars tentoongesteld. Uit het bezit van de gemeente Tubbergen komen de werken van 2 vitrines namelijk van Masumi Igarashi haar boekwerk en van Adrie Arendsman de 3 objecten Verbinden, Ontluiken en Betekenisvol. Uit het bezit van Glasrijk komen de werken in de andere 2 vitrines: Ghislaine Jolivet met haar werk Les anges pechent aussi (De engelen vissen ook) en van Josje Caesilia Het hart van de heilige Caecilia.

Met gemeente Tubbergen is bij de start van deze permanente tentoonstellingslocatie overeengekomen dat er periodiek ander glaswerk wordt geëxposeerd. Glasrijk hoopt dat vernielingen of ongelukjes achterwege blijven. “Als het zich toch voordoet, dan verwachten we dat men zo verantwoordelijk is om het te melden”, aldus het bestuur. Dat kan bij de gemeente aan de balie van het gemeentehuis of bij [email protected].

Reacties