Timmeren en verven als een malle in Manderveen

Voor het tweede jaar op rij heeft de werkgroep recreatie van Mijn Manderveen 2030 een wandeldriedaagse en aansluitend het houtdorp gehouden. De organisatie kijkt tevreden terug op een aantal geslaagde dagen en een goede opkomst.

De wandelroutes van de wandeldriedaagse waren wederom uitgestippeld voor de verschillende afstanden, maar wel volledig anders dan vorig jaar. Voor de 2,5 km was er weer rekening gehouden met buggy- en rolstoelvriendelijke paden. De weersomstandigheden waren voortreffelijk en de mooie paden goed begaanbaar. Daarnaast stemde de opkomst van 262 deelnemers de organisatie meer dan tevreden.

Ook het nieuwe onderdeel ‘zoek de kabouter’ was een succes. Langs elke routeafstand was een kabouter verstopt die de deelnemers moesten zoeken tijdens hun wandeling om er vervolgens een ‘selfie’ mee te maken en die te versturen naar de Facebook van Mijn Manderveen 2030. Er was een prijs gekoppeld aan de meest originele ‘selfie’. Met name de jonge deelnemers vonden deze actie erg leuk.

Op woensdag en donderdag stond er bij binnenkomst na het wandelen een gezonde snack te wachten voor alle deelnemers. Op vrijdagavond kregen alle kinderen een medaille bij binnenkomst. Daarnaast kregen de kinderen bij deelname aan de driedaagse een certificaat waarmee ze elke dag bij binnenkomst een stempel konden halen. Op vertoon van het certificaat met de 3 behaalde stempels kregen kinderen korting op de deelname aan het houtdorp de volgende dag.

Houtdorp

Voor alle schoolgaande kinderen van basisschool De 7 Mijlen en voor de bijna schoolgaande kinderen met hun ouders. We hebben dit ervaren als een groot succes! Want hoe gaaf is het om de hele dag te mogen bouwen, timmeren en verven als een malle?!

Het houtdorp wordt georganiseerd in het dorp, zodat de kinderen de zomervakantie extra goed kunnen starten, maar ook om de saamhorigheid, waar het dorp om bekend staat, te onderhouden.

Jong en oud werken de hele dag samen, helpen elkaar, ondersteunen elkaar, overleggen, bouwen, eten en drinken samen en hebben de grootste lol en genieten daarvan.

Het thema dit jaar was cowboys en indianen. De kinderen stroomden rond 09.30 uur verkleed binnen en hadden allemaal een eigen hamer meegenomen. Zodra de kinderen waren ingedeeld bij hun begeleiders kon er gebouwd worden. Eerst werd er uitvoerig nagedacht over wat voor een creatie er gebouwd moest worden, daarna werden de eerste palen de grond in geslagen en kon het timmeren met hun eigen hamer beginnen. Prachtige saloons werden gebouwd, maar ook tipi’s; niet van echt te onderscheiden. Dat de kinderen oog voor detail hadden, werd nog eens bevestigd doordat er ook wc’s werden nagebouwd en veranda’s.

Van hard werken en veel plezier maken, kregen ze natuurlijk enorme honger en dorst, maar overal was aan gedacht. Lieve dames zorgden ervoor dat de hardwerkende mannen hun koffie kregen en dat de kinderen werden voorzien van een overvloed aan ranja, snoepjes, koekjes en een broodje knakworst. Een verrassing was de caravan vol schepijs van Martijn Lescher.

Het is een evenement waar naartoe wordt geleefd, waar kinderen zich op verheugen en die een aanloopje krijgt door een heus wandeldriedaagse. “Geen kind heeft zich op deze zonnige dag verveeld. En geen kind is schoon gebleven en dat is waar het ook om te doen is – natuurlijk, vertelt mede-organisator Charissa Bernds namens de werkgroep. “Smerige kinderen zijn blije kinderen. Omdat houtdorp Manderveen een groot succes is houden we de eerste zaterdag van de schoolvakantie steevast als vaste datum aan. Noteer het dus vast in uw agenda, zeker als u van plan bent om te komen helpen als vrijwilliger, daar heb je er nooit genoeg van.”

Prijzen

De eerste prijs was voor Emily Broekman, Mara Booyink, Joanne Ter Haar, Marre Hindriksen, Demi Boerrigter, en Jesse Kempers, onder begeleiding van Henk Broekman en Harry Booyink.

De beste spijkerzoeker was Bram Hansté. De jongste van de school zocht het hardst en heeft deze prijs dan ook terecht gewonnen.

Volgende evenementen

De komende tijd gaat de werkgroep recreatie zich weer voorbereiden op de tweede editie van het LEGO-festijn. Dit evenement zal plaatsvinden op de eerste zaterdag van de herfstvakantie (14 oktober 2017) in de gymzaal van het Kulturhus in Manderveen.

Tevens zal er een eerste adventswandeling georganiseerd worden. Hierover zal te zijner tijd meer over bekend worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen