“Bomen knapten af als lucifers”

Een gezin uit Geesteren heeft met angst en beven een tornado overleefd. Deze raasde donderdag over hun camping in Noord-Italië, alwaar ze op vakantie zijn.

Het noodweer scheerde o.a. over de camping Union Lideo in het dorpje Cavallino bij Venetië, waar ook de familie Krikhaar staat. “Wat hebben we angstige momenten meegemaakt”, zegt Marion Krikhaar. “Met ons gaat alles goed. We hebben zeer veel geluk gehad. Op veel plekken is de ravage groot. Tenten en caravans schudden compleet heen en weer. Ineens sloeg het weer totaal om… We zijn zo blij dat ons niks mankeert. Het waren serieus angstige minuten.”

Het noorden van Italië kampte de dagen ervoor ook al met noodweer. Zo’n 50 mensen uit de omgeving, waaronder ook campinggasten, moesten na de tornado in het ziekenhuis behandeld worden. “Wij hebben erg veel geluk gehad. Het is zo sneu voor die andere gezinnen. Voor hen is het een nachtmerrie en einde vakantie”, vertelt Krikhaar. “Je kon het niet afkijken hoe snel de storm het land op kwam en het totale dorp in chaos achterliet. Bomen knapten af als lucifers.”

De Krikhaar’s hebben geen schade aan hun huisje of auto en gaan hun vakantie dan ook voortzetten, een bijzondere ervaring rijker.

Reacties